Secretarul PMP: Diaconescu are un profil foarte bun de preşedinte, dar postul e de ales, nu de numit

Secretarul general al PMP, Cristian Petrescu, spune că partidul are un candidat respectabil şi respectat, Cristian Diaconescu, însă "postul de preşedinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit", iar în şedinţa de marţi a PMP va fi găsită cea mai bună soluţie privind candidatul la prezidenţiale.

455 afișări
Imaginea articolului Secretarul PMP: Diaconescu are un profil foarte bun de preşedinte, dar postul e de ales, nu de numit

Cristian Diaconescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Cristian Petrescu a condus, sâmbătă, lucrările conferinţei judeţene a PMP Bistriţa-Năsăud, care şi-a ales conducerea, iar de la tribuna acesteia le-a spus membrilor PMP că formaţiunea ar putea să schimbe candidatul pentru Cotroceni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Marţi vom discuta, vom găsi, sperăm noi, cea mai bună soluţie. Ideea este să obţinem un rezultat cât mai bun la alegeri fiindcă nu ne putem permite să lăsăm ţara unui preşedinte de stânga, respectiv lui Victor Ponta. Atunci, prin procentul obţinut de candidatul nostru şi prin procentul obţinut de alte partide de dreapta, facem tot posibilul să îl împiedicăm pe Victor Ponta să ajungă preşedintele României. Bineînţeles că ne dorim ca al nostru candidat să intre în turul doi fiindcă acolo lupta cu Victor Ponta se duce cu totul altfel", a spus Petrescu.

El a amintit că în anul 2000 Traian Băsescu a intrat târziu în cursa pentru Primăria Bucureşti, având doar 4%, dar a reuşit în trei săptămâni să ajungă la 17%, a intrat în turul doi şi a ajuns primar al Capitalei.

"Faptul că acum cineva are 40% în sondaje nu îi garantează sub nicio formă câştigarea cursei pentru alegerile prezidenţiale şi, în funcţie şi de noi, cred că rezultatul final al alegerilor poate fi împotriva candidatului stângii", a spus Petrescu.

Despre cum s-a ajuns la ideea schimbării candidatului PMP pentru prezidenţiale, Petrescu a spus: "Sunt păreri şi păreri. Pe de-o parte, avem un candidat respectabil şi respectat cu un profil foarte bun de preşedinte, însă postul de preşedinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit şi ca să poţi ajunge preşedinte trebuie să fii ales de oameni. Există cercetări sociologice pe care ni le-au arătat unii colegi din care reiese că domnul Cristian Diaconescu nu ar obţine un număr suficient de mare de voturi ca să putem continua cu dânsul. Pe de altă parte, ştim foarte bine în ce măsură sunt românii pregătiţi să voteze o femeie sau să treacă peste un anumit misoginism".

Petrescu a precizat că vor fi puse în balanţă, "atât avantajele, cât şi dezavantajele" unei schimbări a candidatului la Preşedinţie.

"Interesul nostru, al tuturor, este să avem un candidat cu cât mai mari şanse, care să ne aducă cele mai multe voturi. În măsura în care vom stabili, în urma dezbaterilor, că ne avantajează schimbarea candidatului, probabil că o vom şi face. Nu e o decizie luată în acest moment. E o decizie democratică şi sper să luăm cea mai înţeleaptă decizie", a spus Cristian Petrescu.

Secretarul general al PMP a adăugat că preşedintele Traian Băsescu se va alătura PMP când îşi va termina mandatul la Cotroceni, iar datoria membrilor partidului Mişcarea Populară este aceea să nu îl aştepte cu un "mini-partid".

"Să fiţi conştienţi de greutatea care apasă pe umerii dumneavoastră şi de răspundere fiindcă nu ne putem permite să-i lăsăm preşedintelui Traian Băsescu când vine la partid, în luna decembrie a acestui an, un mini-partid. Trebuie să facem tot ce depinde de noi, aşa cum dânsul a luptat timp de 10 ani pentru România, ca să continue să lupte alături de noi după terminarea celui de-al doilea mandat or, ca să poţi lupta, trebuie să ai gloanţe, iar gloanţele sunt procentele pe care le vom obţine la alegerile prezidenţiale", a spus Petrescu.

Cristian Diaconescu, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară şi prezidenţiabil al PMP, spunea, într-o postare de vineri de pe pagina sa de Facebook, că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid.

Diaconescu spunea că această atitudine vine din "datoria morală" faţă de susţinătorii săi şi de societate.

Diaconescu declara, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, referitor la candidatura sa la prezidenţiale, că o consideră "un angajament faţă de ţară", pe care îl va respecta şi a spus că va cere în partid măsuri împotriva "oamenilor din PMP care au minţit la televizor" în legătură cu numărul de semnături strânse pentru susţinerea acesteia.

Preşedintele PMP Elena Udrea şi-a declarat "supărarea" faţă de numărul mic de semnături adunate de organizaţiile PMP pentru Cristian Diaconescu.

"Supărarea a pornit de la numărul mic de semnături adunate de organizaţii, iar eu, când am deschis subiectul nerealizării target-ului de semnături, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului", a susţinut Udrea, la B1Tv.

Fostul europarlamentar Elena Băsescu, fiica preşedintelui, spunea, într-o postare pe Facebook din această săptămână, că "organizaţiile PMP au «probleme» în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

Preşedintele Traian Băsescu şi-a declarat oficial sprijinul pentru candidatura lui Cristian Diaconescu şi a semnat primul pe lista de susţinere a candidaturii acestuia în alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici