ŞEDINŢĂ a coaliţiei, în biroul lui Dragnea de la Camera Deputaţilor. Discuţiile din spatele uşilor închise

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, au ajuns, în biroul lui Liviu Dragnea din Parlament. Cei trei nu au dorit să facă declaraţii de presă la sosire.

1191 afișări
Imaginea articolului ŞEDINŢĂ a coaliţiei, în biroul lui Dragnea de la Camera Deputaţilor. Discuţiile din spatele uşilor închise

ŞEDINŢĂ a coaliţiei în biroul lui Dragnea de la Camera Deputaţilor. Ultimul ministru care a ajuns la discuţii

UPDATE ora15.01-  Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au discutat, vineri, în Parlament, despre calendarul de adoptare a legii offshore precum şi despre viitoarele numiri în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, au declarat pentru MEDIAFAX surse din coaliţie.

Liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au discutat, vineri, în Parlament, ”despre calendarul de adoptare în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a legii offshore care vizează exploatarea de gaze din Marea Neagră”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din coaliţie.

Potrivit surselor citate, Dragnea şi Tăriceanu au ajuns la concluzia că săptămâna viitoare ar trebui să aibă loc o şedinţă a comisiilor parlamentare în care să se reexamineze proiectul legii offshore.

De asemenea, liderii PSD-ALDE au discutat, vineri, despre posturile vacante din conducerile unor instituţii, precum şi despre respectarea ponderii fiecărui partid în viitoarele numiri în funcţii publice, numiri care urmează să fie făcute de Parlament sau de Guvern.

Potrivit surselor citate, una din instituţiile unde Dragnea şi Tăriceanu nu au ajuns încă la un numitor comun privind numărul reprezentanţilor pe care îi susţine fiecare partid din coaliţie, este conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Pentru o parte din cei 9 membri ai Consiliului de conducere al ASF, inclusiv pentru preşedintelele instituţiei, expiră mandatul în perioada următoare şi Parlamentul trebuie să se voteze noii membri.

La reuniune participă şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Surse social-democrate au declarat pentru MEDIAFAX că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat o discuţie cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, printre temele pe care liderul PSD vrea să le ridice fiind adoptarea legii offshore şi înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

ALDE a susţinut, săptămâna trecută, retrimiterea la comisii a legii offshore pentru noi discuţii, iar ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus marţi că Ministerul Energiei, condus de Anton Anton (ALDE) nu a avizat proiectul de înfiinţare a FSDI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici