Liderii PDL au discutat despre viitorul în formaţiune al celor care critică deciziile partidului. Cristian Preda, suspendat şase luni

Conducerea PDL a discutat, luni, despre viitorul în formaţiune al celor care critică deciziile partidului, cei vizaţi fiind Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Sever Voinescu, rămânând de văzut dacă se va lua sau nu o decizie în cazul acestora. BPN al PDL a decis să îl suspende din partid pentru o perioadă de şase luni pe Cristian Preda.

1173 afișări
Imaginea articolului Liderii PDL au discutat despre viitorul în formaţiune al celor care critică deciziile partidului. Cristian Preda, suspendat şase luni

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

UPDATE Blaga confirmă suspendarea lui Cristian Preda din PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a confirmat, luni, suspendarea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, pentru şase luni.

Blaga a precizat că decizia BPN a fost luată cu patru abţineri, "din care trei doreau excluderea" lui Preda din PDL.

Anterior, surse din PDL precizau pentru MEDIAFAX că BPN a decis, luni, să îl suspende din partid pentru o perioadă de şase luni pe europarlamentarul PDL Cristian Preda.

Conform surselor citate, în şedinţa BPN a existat şi o propunere de excludere din partid a lui Preda, însă aceasta nu a trecut.

Cristian Preda a ieşit înainte de vot din şedinţă, declarând că a uzat de dreptul său la apărare prevăzut în Statut, a ascultat criticile care i s-au adus şi a încercat să răspundă la ele.

"Am spus că nu îmi voi pleca în niciun fel capul", a menţionat Preda.

El le-a spus membrilor BPN că există în continuare o reţinere faţă de asumarea calităţii de membru de partid care se supune orbeşte.

Preda a relatat că foarte mulţi i-au adus critici, iar el i-a spus preşedintelui partidului, Vasile Blaga, că trebuie să respecte Statutul.

Cristian Preda a mai precizat că s-a discutat doar cazul său şi că nu i s-a cerut demisia, dar că a fost "ameninţat cu diverse forme fără să se precizeze ce se va întâmpla".

UPDATE Cristian Preda, suspendat şase luni din PDL - surse

BPN al PDL a decis, luni, să îl suspende din partid pentru o perioadă de şase luni pe europarlamentarul PDL Cristian Preda, au precizat surse din partid pentru MEDIAFAX.

Conform surselor citate, în şedinţa BPN a existat şi o propunere de excludere din partid a lui Preda, însă aceasta nu a trecut.

Cristian Preda a ieşit înainte de vot din şedinţă, declarând că a uzat de dreptul său la apărare prevăzut în Statut, a ascultat criticile care i s-au adus şi a încercat să răspundă la ele.

"Am spus că nu îmi voi pleca în niciun fel capul", a menţionat Preda.

El le-a spus membrilor BPN că există în continuare o reţinere faţă de asumarea calităţii de membru de partid care se supune orbeşte.

Preda a relatat că foarte mulţi i-au adus critici, iar el i-a spus preşedintelui partidului, Vasile Blaga, că trebuie să respecte Statutul.

Cristian Preda a mai precizat că s-a discutat doar cazul său şi că nu i s-a cerut demisia, dar că a fost "ameninţat cu diverse forme fără să se precizeze ce se va întâmpla".

UPDATE Popoviciu îşi menţine solicitarea de excludere din PDL a lui Preda, Paleologu, VoinescuVicepreşedintele PDL

Alin Popoviciu a declarat luni că îşi menţine solicitarea de excludere din partid a lui Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Sever Voinescu, dar că vrea să asculte părerea tuturor membrilor BPN, adăugând că în momentul de faţă sunt mulţi colegi cu multe alte păreri.

Întrebat dacă îşi menţine solicitarea de excludere din partid lui Cristian Preda, Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Popoviciu a spus: "Eu am făcut o propunere BPN şi astăzi BPN discută propunerea mea şi vreau să ascult şi opiniile colegilor mei".

Întrebat dacă toţi cei trei trebuie trataţi cu aceeaşi măsură sau trebuie făcute diferenţieri, Popoviciu a răspuns: "Nu, cred că trebuie făcute diferenţieri pentru fiecare caz în parte. Îmi menţin punctul de vedere că unii dintre colegii mei pe care i-am propus trebuie excluşi, iar alţii trebuie suspendaţi, pentru ceilalţi, cred că e suficient un avertisment".

El nu a vrut să precizeze cine trebuie exclus şi a adăugat că vrea să asculte părerea tuturor membrilor BPN.

"Vreau să ascult şi părerea tuturor colegilor şi, în condiţiile în care vom vota, o să iasă ceva. Dar în momentul de faţă sunt mulţi colegi cu multe alte păreri. Poate nu sunt eu cel mai în măsură să propun să fie excluşi toţi. Cred că sunt şi alte variante", a adăugat Popoviciu.

Întrebat dacă îl mulţumeşte un avertisment pentru Cristian Preda, Popoviciu a spus: "Nu mă mulţumeşte un avertisment".

În legătură cu solicitarea europarlamentarului Monica Macovei de a fi el sancţionat, Popoviciu a spus că Monica Macovei a postat multe pe blog şi nu e treaba lui.

"Doamna Macovei a postat multe pe blog şi nu e treaba mea. Eu cred că astăzi BPN o să spună un punct de vedere şi o să vedem ce va ieşi", a afirmat Popoviciu.

UPDATE Blaga, despre demisia lui Baconschi: Uneori divorţul poate fi mult mai elegant decât căsnicia

Întrebat înainte de şedinţa BPN despre scrisoarea de demisie din PDL a lui Teodor Baconschi, Blaga a spus: "Am văzut-o, am văzut şi declaraţiile domniei sale. Apreciez că, iată, uneori divorţul poate fi mult mai elegant decât căsnicia".

Întrebat despre postarea pe blog a europarlamentarului PDL Monica Macovei, care sugerează sancţionarea vicepreşedintelui PDL Alin Popoviciu, Vasile Blaga a spus că fiecare membru al PDL are dreptul la opinie, dar părerile trebuie spuse în interiorul partidului.

"Fiecare membru al PDL are dreptul la opinie. M-aş bucura dacă, aşa cum spune Statutul, ele ar avea loc în interiorul partidului", a spus Blaga.

UPDATE Cristian Preda, la şedinţa BPN al PDL

"Nu am fost invitat. Am venit să mă apăr, pentru că peste tot acolo unde eşti acuzat ai dreptul la apărare. Doar în regimurile totalitare nu ai acest drept. Am venit şi să mă apăr, am venit de asemenea să acuz în faţa conducerii partidului BPN care refuză să aplice Statutul", a precizat Cristian Preda înainte de şedinţa BPN., la sosirea la sediul PDL.

El a adăugat că, dacă este cineva vinovat de situaţia proastă a partidului, acela este preşedintele PDL, Vasile Blaga, deoarece refuză să aplice dispoziţiile din Statut privind constituirea guvernului din umbră ca principal instrument de opoziţie.

"Dacă e cineva vinovat de starea proastă din acest moment, acela e preşedintele partidului, Vasile Blaga, pentru că refuză să aplice dispoziţiile din Statut care cer să se constituie un guvern din umbră ca principal instrument de opoziţie. Am auzit că la toamnă vor. Nu putem să amânăm intrarea în opoziţie luni şi ani în şir", a adăugat Preda.

Cristian Preda a mai spus că nu intenţionează să demisioneze din partid şi, întrebat dacă se aşteaptă la excludere, el a răspuns: "Vom vedea, o să-mi expun punctul de vedere".

UPDATE Blaga, înaintea şedinţei BPN al PDL: Vom discuta situaţia lui Cristian Preda. Nu l-am invitat

"Astăzi avem o agendă bogată, o să discutăm strategia pe educaţie pe care o s-o prezentăm la Râmnicu Vâlcea joi. O să discutăm agenda parlamentară şi forma finală a contestaţiilor la Curtea Constituţională referitoare la reducerea pragului la referendum şi o să discutăm şi situaţia domnului Cristian Preda", a precizat Blaga înainte de şedinţa BPN, întrebat dacă se va discuta despre excluderea lui Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Sever Voinescu.

El a arătat că nu l-a invitat pe Cristian Preda la şedinţă, pentru că a avut destule discuţii cu acesta.

"Nu. Am avut destule discuţii cu domnia sa. De-a lungul timpului au fost multe discuţii", a adăugat Blaga.

Întrebat dacă în privinţa lui Cristian Preda merge pe varianta excluderii, Vasile Blaga a spus: "Sunt preşedintele partidului, îmi voi asculta cu mare atenţie toţi colegii din PDL şi vom lua decizia care se impune".

 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici