Şedinţă de coaliţie PSD-ALDE în biroul lui Liviu Dragnea după ce Parlamentul a respins cererea lui Iohannis pentru reexaminare bugetului

Mai mulţi lideri ai coaliţiei de guvernare PSD-ALDE s-au întrunit în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, după şedinţa de plen reunit în care Legislativul a respins cererea de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019.

573 afișări
Imaginea articolului Şedinţă de coaliţie PSD-ALDE în biroul lui Liviu Dragnea după ce Parlamentul a respins cererea lui Iohannis pentru reexaminare bugetului

Şedinţă de coaliţie PSD-ALDE în biroul lui Liviu Dragnea după ce Parlamentul a respins cererea lui Iohannis pentru reexaminare bugetului

La discuţii participă Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu, din partea ALDE, precum şi miniştrii PSD Eugen Teodorovici (Finanţe) şi Niculae Bădălău (Economie).

Întâlnirea din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au loc după ce plenul reunit al camerei Deputaţilor şi Senatului a respins cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019.

Legea bugetului a fost adoptată de Parlament cu 245 „pentru” 115 „împotrivă”, două abţineri, iar trei aleşi nu au votat.

Anterior, comisiile reunite pentru buget-finanţe ale Parlamentului au dat raport de admitere la Legea bugetului, în forma adoptată iniţial, respingând astfel cererea de reexaminare a şefului statului.

De asemenea, toate amendamentele partidelor de Opoziţie au fost respinse, iar o dezbatere generală nu a avut loc, ci doar schimburi de replici acide între PSD şi PNL-USR.

Parlamentarii PSD-ALDE au susţinut că amendamentele Opoziţiei nu specifică sursele de finanţare, drept urmare nu pot fi admise. A fost prezent la dezbatere şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a propus aleşilor să voteze proiectul de act normativ fără dezbatere.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vinerea trecută, Parlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, susţinând că este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Demersul preşedintelui a venit după ce judecătorii CCR au respins, săptămâna trecută, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici