Şedinţă de Guvern. Orban, înaintea întâlnirii: PSD va fi „exclusiv responsabil” pentru întrunirea cvorumului în Parlament

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, înaintea şedinţei de Guvern, referitor la faptul că PSD intenţionează să boicoteze votul pentru validarea Guvernului „Orban 2”, că social-democraţii vor fi „exclusiv responsabili” pentru întrunirea cvorumului în Parlament.

958 afișări
Imaginea articolului Şedinţă de Guvern. Orban, înaintea întâlnirii: PSD va fi „exclusiv responsabil” pentru întrunirea cvorumului în Parlament

LIVE VIDEO

UPDATE ora 12.00 Orban: Dacă nu se adună cvorum pentru învestirea noului Guvern este vina exclusivă a PSD

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, referitor la faptul că PSD intenţionează să boicoteze votul pentru validarea Guvernului „Orban 2”, că social-democraţii vor fi „exclusiv responsabili” pentru întrunirea cvorumului în Parlament.

„Garanţii depline nu există (de întrunire a cvorumului - n.red.). Vom vedea ce va fi. Dacă nu se adună cvorum este vina PSD, pentru că PSD deţine 42% din Parlament şi înseamnă că boicotează o procedură constituţională. Ca atare, responsabilitatea în cazul în care nu va exista cvorum va fi exclusiv responsabilitatea PSD”, a afirmat sursa citată.

Comitetul Executiv al PSD a votat, miercuri, să boicoteze învestirea Guvernului Orban 2 prin neprezentarea lunea viitoare, în sala plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, potrivit surselor citate. Social-democraţii motivează că trebuie aşteptată decizia CCR privind conflictul Preşedinţie-Parlament cu privire la desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, pentru a doua oară de către Klaus Iohannis.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier

Executivul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi, care va începe la ora 12.00, memorandumul privind aprobarea iniţierii negocierilor pentru încheierea unui Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Socialiste Vietnam, cu privire la eliminarea obligativităţii deţinerii vizelor pentru titularii de paşapoarte diplomatice, de serviciu şi oficiale, informează Guvernul, într-un comunicat de presă.

Agenda şedinţei cuprinde mai multe proiecte, printre care modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 615/2014 şi cel pentru aprobarea contractelor de servicii publice pentru perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2021 în transportul feroviar public de călători. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici