Şedinţa de plen din Senat, încheiată cu respingerea programului de lucru pentru săptămâna viitoare

Şedinţa de plen a Senatului a fost încheiată, miercuri, fără a se vota ordinea de zi şi cu respingerea programului de lucru pentru săptămâna viitoare, blocajul din această Cameră a Legislativului continuând, de data aceasta pe tema dreptului independenţilor de a activa în comisii.

18 afișări
Imaginea articolului Şedinţa de plen din Senat, încheiată cu respingerea programului de lucru pentru săptămâna viitoare

Şedinţa de plen din Senat, încheiată cu respingerea programului de lucru pentru săptămâna viitoare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat, după ce senatorii au revenit din pauza de consultări, că s-a depăşit programul de lucru, astfel că, în conformitate cu Regulamentul, se supune votului programul de lucru pentru săptămâna viitoare.

Programul de lucru a fost supus votului, fiind respins cu 47 de voturi "împotrivă", 34 favorabile şi o abţinere.

Mircea Geoană a comentat că acest vot este în contradicţie cu spiritul declaraţiilor din plen şi a anunţat încheierea şedinţei de plen.

Senatorii au luat în cursul zilei de miercuri două pauze de consultări, solicitate de PDL şi UDMR, pentru a se ajunge la un consens pe tema cererii de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, cea de-a doua fiind cerută pentru a se rezolva impasul creat de solicitarea independenţilor de a avea un loc în Comisia de Regulament.

Ultima pauză de consultări a fost luată cu o jumătate de oră înaintea expirării programului de lucru, în care senatorii PDL, UDMR şi independenţi, pe de o parte, şi cei ai PSD şi PNL, pe de altă parte, s-au contrazis în interpretarea Regulamentului, fără a vota nici măcar ordinea de zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici