Şedinţă informală a BPN al PSD, joi seară, o temă de interes fiind portofoliul Justiţiei

Membrii Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD s-au reunit, joi seară, la Senat, pentru a fi informaţi asupra discuţiilor avute de preşedintele Mircea Geoană, în cursul după-amiezii, cu liderul PDL Emil Boc, una dintre temele de interes fiind nominalizarea pentru portofoliul Justiţiei.

16 afișări
Imaginea articolului Şedinţă informală a BPN al PSD, joi seară, o temă de interes fiind portofoliul Justiţiei

Şedinţă informală a BPN al PSD, joi seară, o temă de interes fiind portofoliul Justiţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că liderii PSD şi PDL, Mircea Geoană şi Emil Boc, au avut, joi, la 17.30, la Senat, o discuţie pe tema nominalizării pentru portofoliul Justiţiei.

Ulterior acestei discuţii, Mircea Geoană a convocat membrii BPN, pentru a-i informa asupra celor discutate.

Sursele citate susţin că PDL a înaintat în discuţie varianta Mihai Selegean, fost director al Institutului Naţional al Magistraturii, pentru postul de ministru al Justiţiei, însă acesta nu ar fi agreat de PSD, fiind considerat un apropiat al Monicăi Macovei.

Aceleaşi surse au arătat că PSD a avansat în contrapartidă alte nume, printre care cele ale profesorilor şi judecătorilor Buta şi Deleanu.

Este de aşteptat ca BPN al PSD să se pronunţe prin vot asupra variantei pe care o agreează şi să ia o decizie în acest sens joi seara sau cel târziu vineri dimineaţă.

Conform înţelegerii dintre PDL şi PSD, Ministerul Justiţiei va fi condus de un independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici