Şedinţă suspendată la Senat după ce Voiculescu a fost nominalizat ca vicepreşedinte

Senatorii PDL au revenit, vineri după-amiază, în sala de plen, după ce şedinţa a fost suspendată timp de trei ore, la cererea democrat-liberalilor, pentru consultări.

10 afișări
Imaginea articolului Şedinţă suspendată la Senat după ce Voiculescu a fost nominalizat ca vicepreşedinte

Şedinţă suspendată la Senat după ce Voiculescu a fost nominalizat ca vicepreşedinte

În timpul pauzei de consultări, senatorul PNL Puiu Haşotti a cerut suspendarea şedinţei.

De asemenea, senatorul UDMR Verestoy Attila a propus ca şedinţa să continue în absenţa democrat-liberalilor, dat fiind că, în urma apelului făcut de către preşedintele Senatului Mircea Geoană, a rezultat că există cvorum de lucru.

Nemulţumirea PDL a fost provocată de decizia PSD de a-l propune pe conservatorul Dan Voiculescu pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

Preşedintele Senatului Mircea Geoană a făcut apelul nominal şi a cerut democrat-liberalilor să revină în sală, după ce PDL a cerut o pauză de consultări.

În timpul pauzei, senatorii PSD şi PDL au evitat să ofere informaţii concrete în legătură cu motivul acestui blocaj, iar senatorii s-au întrunit, pentru discuţii, în sala grupului parlamentar.

Înainte ca liderii grupurilor parlamentare să facă propunerile pentru funcţiile în Biroul permanent al acestei Camere, grupul senatorilor PDL a cerut pauză de consultări pentru a avea unele discuţii în cadrul grupului democrat-liberal.

Deşi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că pauza va fi de doar 10 minute, consultările democrat-liberalilor s-au prelungit mai bine de două ore, fără ca vreunul dintre membrii grupului să fi dat explicaţii concrete în legătură cu subiectul discuţiilor.

Purtătorul de cuvânt al grupului PDL, senatorul Iulian Bădescu, a declarat, în timpul pauzei, că acestei consultări ar fi privit chestiuni de organizare internă şi s-ar fi referit, de asemenea, la conducerea comisiilor permanente ale Senatului.

După toate probabilităţile însă, motivul amânării votării componenţei nominale a Biroului permanent l-a constituit decizia grupului PSD de a-l nominaliza la funcţia de vicepreşedinte al Senatului pe senatorul PC, Dan Voiculescu.

În timpul consultărilor din cadrul grupul democrat-liberal, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a discutat, în lateralul sălii de şedinţă, cu senatorul PSD Ilie Sârbu, în acelaşi timp, senatorul PC Dan Voiculescu rămânând în fotoliul său senatorial din primul rând al Alianţei PSD-PC şi a purtat conversaţii politicoase cu unii dintre senatorii social-democraţi.

În timpul pauzei, mai mulţi senatori au preferat să rămână în sala de şedinţă şi să aştepte, din bănci, reluarea dezbaterilor.

Spre sfârşitul celor două ore de pauză, atât preşedintele Senatului, cât şi senatorul PC Dan Voiculescu au părăsit, separat, sala de şedinţă.

Ulterior, Geoană a intrat în sala de şedinţe pe care a traversat-o în grabă, a ieşit în holul Senatului, unde aştepta senatorul PC Dan Voiculescu. Cei doi nu au putut, însă, să discute, Geoană şi Voiculescu arătându-se stînjeniţi de prezenţa presei.

"Se reia în câteva secunde. Să nu pierdeţi începutul", le-a spus Mircea Geaonă ironic ziariştilor care l-au chestionat în legătură cu momentul în care va fi începută procedura de alegere a membrilor Biroului permanent al Senatului.

Întrebat despre componenţa Biroului Permanent, Geoană a afirmat că procedura va fi reluată "imediat", după care a intrat în sala de şedinţă, pe care a traversat-o în grabă, apoi a ieşit, fără a a anunţa, aşa cum afirmase anterior, reluarea şedinţei.

Nici senatorul PC Dan Voiculescu nu s-a arătat mai dispus să dea informaţii presei în legătură cu blocajul în care se află procedura de alegere a membrilor conducerii Senatului, acesta negând informaţiile potrivit cărora el ar fi cauza acestui blocaj. "Mie nu mi-a spus nimeni nimic. Aş fi un erou", a răspuns el ironic, întrebat dacă ştie că lucrărire Senatului au fost blocate din cauza nominalizării sale pentru funcţia de vicepreşedinte.

"N-aţi văzut că nici Camera nu lucrează? În mod normal ar trebui ales preşedintele Camerei Deputaţilor. Cred că sunt ceva probleme acolo", a spus el.

Citeşte şi

Boagiu şi Pereş, nominalizaţi de PDL pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai Senatului

Mircea Geoană a fost ales preşedinte al Senatului

Alistar, Stanomir, Buta, Deleanu şi Predoiu, nume vehiculate pentru Ministerul Justiţiei - surse

Propunerile PSD şi PDL pentru viitorul Guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici