Şeful deputatului PDL înregistrat votând la două mâini vine cu o soluţie antifurt năucitoare

Liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat pentru gândul, după ce a văzut cazul deputatului Rusu care a votat de 26 de ori la două mâini, că vrea să propună ca parlamentarii să nu mai fie obligaţi să stea în plen când votează.

992 afișări
Imaginea articolului Şeful deputatului PDL înregistrat votând la două mâini vine cu o soluţie antifurt năucitoare

Şeful deputatului PDL înregistrat votând la două mâini vine cu o soluţie antifurt năucitoare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În general, democrat-liberalii s-au ferit miercuri să vorbească despre cazul deputatului Valentin Rusu, care a votat de 26 de ori cu două cartele în şedinţa din urmă cu o săptămână. Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, naşul deputatului Rusu, a declarat pentru gândul că nu vrea să comenteze acest caz, dar "îl va analiza". A adăugat că nu înţelege de ce se face legătura cu faptul că este naşul deputatului PDL.

După trei ore a trimis un sms cu următorul mesaj: "Sunt plecat din ţară şi nu am reuşit o documentare pe subiect. Dar am înţeles că domnul Rusu a dat explicaţii pe acest subiect. O zi bună". Singurele explicaţii oferite de Valentin Rusu au fost că filmarea este eronată şi că el a votat doar cinci minute, timpul în care colegul său Dănuţ Liga a ieşit din sală.

Preşedintele Comisiei Juridice, de disiciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, forul care va decide ce sancţiune va primi deputatul Valentin Rusu, a declarat în primă fază că nu este la curent cu acest caz, dar se va informa într-o oră.

"O să am o discuţie cu colegii mei, ceea ce ştiu este că domnul Liga era practic venit, dar probabil a ieşit până afară şi în condiţiile astea… Eu le-am spus colegilor ca asemenea gesturi să nu facă, mai ales când colegul este prezent. Nu a fost niciun fel de influenţă a acestui vot, diferenţa de voturi fiind foarte mare. Am văzut şi eu înregistrarea la televizor, nu ştiu dacă sunt douăzeci şi ceva de voturi. O să am o discuţie cu colegii mei, ceea ce ştiu este că domnul Liga era practic venit, dar probabil a ieşit până afară şi în condiţiile astea… Nu a fost niciun fel de influenţă a acestui vot, diferenţa de voturi fiind foarte mare", a spus Toader.

Liderului grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, a precizat pentru gândul că va avea o discuţie cu colegii săi Valentin Rusu şi Dănuţ Liga, cel care a lăsat cartela colegului.

Democrat-liberalul a adăugat că PDL NU va ridica problema în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, deşi Regulamentul instituţiei interzice votul cu două cartele.

După cazul deputatului Valentin Rusu, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor vrea să propună schimbarea modului de vot: "Eu probabil că o să propun, o chestie care se întâmplă în Parlamentul European, ca să nu mai avem astfel de situaţii, având în vedere tehnica existentă şi sistemul online să nu fim obligaţi să stăm neapărat în plen, ci putem să stăm în diferite zone în Parlament şi să votăm şi nu mai avem probleme de acest gen", a dezvăluit Mircea Toader.

Citeşte mai multe despre soluţia antifurt propusă de Mircea Toader pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici