Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România: Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, test de maturitate pentru ţara noastră

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, consideră că preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, care va fi preluată în 2019 de România, va fi un test de maturitate pentru ţara noastră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

361 afișări
Imaginea articolului Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România: Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, test de maturitate pentru ţara noastră

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România: Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, test de maturitate pentru ţara noastră

"Anul acesta sărbătorim şi Anul European al Patrimoniului Cultural şi sunt oraşe în România, oraşe-patrimoniu, acesta este unul, Alba Iulia, oraşe în care se scrie istorie. Un alt astfel de oraş în care se scrie istorie este Sibiul. Şi dacă în Alba Iulia s-a scris o filă din trecut a istoriei, la Sibiu vom scrie o filă de viitor a istoriei, o filă europeană, peste un an, de Ziua Europei, când şefii de stat şi de guvern se vor întâlni la Sibiu, în timpul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, pentru a-şi reînnoi jurământul de credinţă, de încredere în proiectul european”, a spus Angela Cristea, la recepţia organizată la Alba Iulia de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu ocazia Zilei Europei.

Ea a adăugat, apoi, că preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene va fi un test de maturitate pentru ţara noastră.

”Se întâmplă toate acestea în timpul Preşedinţiei româneşti, un test de maturitate pentru România, dar am totală încredere că va fi un test trecut cu mult succes şi am încredere pentru că ştiu că cel care coordonează pregătirile este astăzi alături de noi, ministrul Victor Negrescu căruia doresc să-i mulţumesc cu această ocazie că este alături de noi în toate aceste eforturi şi mai ales în ceea ce numeşte domnia sa democratizarea proiectului european, informaţiei europene. Să vorbim cât mai mult cu oamenii şi mai ales să-i ascultăm (...) Este important să şi ascultăm ce vor oamenii de la noi pentru că până la urmă Europa este a lor”, a mai spus Angela Cristea.

La un hotel de cinci stele din Alba Iulia s-a organizat, joi, o recepţie cu ocazia Zilei Europei, celebrată în 9 mai, la care au participat reprezentanţi ai guvernului, ambasadelor şi ai reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici