Semnatarii Pactului pentru educaţie au păstrat stilourile cu care au semnat

Semnatarii Pactului pentru educaţie şi-au împărţit, miercuri, stilourile folosite la semnarea documentului, Corneliu Vadim Tudor pastrând, la îndemnul preşedintelui Traian Băsescu, două dintre stilouri.

29 afișări
Imaginea articolului Semnatarii Pactului pentru educaţie au păstrat stilourile cu care au semnat

Semnatarii Pactului pentru educaţie au păstrat stilourile cu care au semnat (Sursa: Mediafax Foto)

Vadim Tudor a precizat, la finalul ceremoniei, că la fel au procedat şi şeful statului şi preşedintele PSD, Mircea Geoană, urmând exemplul preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy.

El a specificat, însă, că Sarkozy a luat un stilou Mont Blanc, cu peniţă de aur, din care "şi-a făcut dinţi".

Liderul PRM a menţionat că unul dintre stilourile pe care le-a păstrat a aparţinut preşedintelui Partidului Conservator, Daniela Popa, care, însă, l-a cedat.

"Ea a văzut că îi curge stiloul şi mi l-a dat mie, să mă murdăresc eu", a spus preşedintele PRM, arătând spre audienţă degetele murdare de cerneală.

Potrivit acestuia, cele două stilouri sunt pentru fetele sale ca să aibă o amintire şi să se laude la şcoală cu ele.

"Un om ca mine are posibilitatea să le ia stilouri mai scumpe, dar reprezintă o amintire de la un moment important pentru şcoală şi pentru educaţie", a subliniat vicepreşedintele Senatului.

Preşedintele PRM a spus că respectivele stilouri sunt, de fapt, "nişte ştifturi", "zero barat", "nişte mizerii" care "nu fac nici o mie de lei", dar care au "o valoare simbolică".

"Sunt comanda Preşedinţiei şi sunt cu nişte însemne ale Uniunii Europene, aceasta este valoarea lor", a arătat Vadim Tudor.

"Eu am un stilou de aur. În comparaţie cu ce am eu. Merit, ca scriitor, după ce am publicat în 12 limbi", a spus Corneliu Vadim Tudor, scoţându-şi din buzunarul de la haină stiloul de aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici