Senator PSD: Faptul că premierul are o opţiune proprie nu exclude varianta restructurării Guvernului

Senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat că o restructurare a Guvernului este necesară, iar decizia premierului Viorica Dăncilă de a continua pe ideea unei remanieri guvernamentale şi nu pe cea a restructurării este „o opţiune individuală”.

2651 afișări
Imaginea articolului Senator PSD: Faptul că premierul are o opţiune proprie nu exclude varianta restructurării Guvernului

Nicolae: Faptul că premierul are o opţiune proprie nu exclude varianta restructurării Guvernului

„E o opţiune individuală. Din punctul meu de vedere, este necesară o discuţie despre remanierea guvernamentală după alegerile europarlamentare, tocmai pentru că noi nu parazităm alegerile şi votul pe care îl dau cetăţenii cu teme secundare sau de interes particular. Cred că ar fi nevoie de o restructurare a Guvernului, nu pentru că ar trebui să verificăm majoritatea deja existentă şi verificată în Parlament, ci pentru eficientizarea activităţii guvernamentale”, a declarat Şerban Nicolae, vineri, la Parlament.

În opinia social-democratului sunt necesare schimbări ample în componenţa echipei guvernamentale şi a structurii Executivului.

„La acest moment, doar din punctul meu de vedere, e nevoie de modificări ceva mai ample şi în compoziţia echipei guvernamentale şi în structura Guvernului. Dar asta voi discuta în faţa colegilor mei la Comitetul Executiv al PSD. Altminteri, faptul că doamna prim-ministru are o opţiune proprie în această privinţă nu înseamnă că e exclusă oricare dintre variante”, a explicat Nicolae.

Întrebat dacă este de acord că trebuie aşteptat ca preşedintele Klaus Iohannis să motive refuzul miniştrilor, senatorul PSD a spus că în niciun caz, adăugând că nu mai are niciun fel de aşteptări de la şefului statului

„Nu, categoric nu. În primul rând, dacă aşteptăm de la domnul Iohannis ceva totul se duce în secolul următor. Nu există nimic raţional în ceea ce face domnul Iohannis, deci eu nu mai am niciun fel de aşteptări de la domnia sa. Din păcate, îmi pare rău să o spun este preşedintele României şi am respectat votul din 2014. Domnia sa este cel care şi-a bătut joc de mandatul primit şi s-a comportat de o asemenea manieră. Deci eu nu cred că trebuie să aşteptăm nimic. Punctul meu de vedere este că răspunderea Guvernului aparţine coaliţie PSD-ALDE şi noi suntem cei care decidem cum guvernăm pe baza mandatului încredinţat de electorat”, a conchis Şerban Nicolae.

Reacţia acestuia vine după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că aşteaptă motivarea preşedintelui Klaus Iohannis în cazul refuzului celor trei miniştri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.

Propunerile de remaniere, refuzate de preşedinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici