Senator USR-PLUS, critici la adresa premierului Cîţu şi a ministerelor Apărării şi de Interne

  • Este inacceptabil ca un avion să zboare permanent între Ucraina şi România, iar Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale şi premierul Florin Cîţu să nu facă nimic legat de acest subiect
  • Premierul Cîţu este ocupat să distribuie bani primarilor PNL pentru a-l vota la alegerile interne din septembrie
  • Înţelegem că PNL are alegeri interne, însă tot ceea ce se întâmplă în intern nu trebuie să afecteze sub nici o formă guvernarea ţării
1373 afișări
Imaginea articolului Senator USR-PLUS, critici la adresa premierului Cîţu şi a ministerelor Apărării şi de Interne

Secretarul Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, senatorul USR-PLUS de Suceava, Gheorghiţă Mîndruţă, este intrigat de faptul că în România nu s-a luat nici o măsură după ce un avion ucrainean a intrat în spaţiul aerian românesc prin zona Frătăuţii Noi - Vicov, judeţul Suceava. Senatorul USR-PLUS l-a criticat pentru lipsa de reacţie pe premierul PNL, Florin Cîţu, dar a adus critici şi ministerelor Apărări şi de Interne, conduse de liberalii Nicolae Ciucă şi, respectiv, Lucian Bode: „Este inacceptabil ca un avion să zboare permanent între Ucraina şi România, iar Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale şi premierul Florin Cîţu să nu facă nimic legat de acest subiect. Premierul Cîţu este ocupat să distribuie bani primarilor PNL pentru a-l vota la alegerile interne din septembrie. Cei de la MApN mi-au spus că acel avion nu a apărut pe radar. De acord. Tehnic este posibil să zboare sub nivelul radarului, dar sesizarea a venit din partea Poliţiei de Frontieră. Nu poţi ignora o sesizare venită din partea Poliţiei de Frontieră. Trebuiau ridicate de la sol avioanele de Poliţie Militară sau măcar unul dintre ele trebuia ridicat şi să vină să vadă despre ce-i vorba. Ucrainenii, pe acelaşi tip de sesizare, au ripostat imediat, au identificat avionul, l-au adus la sol şi i-au reţinut pe cei aflaţi în interior. Este cel puţin dubioasă tăcerea asta a autorităţilor române şi, în special, a premierului Cîţu, ca şi coordonator al ministerelor din România”.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei anunţa că „sâmbătă, 7 august, în jurul orei 6.00, un echipaj din cadrul Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus a auzit şi observat un aparat de zbor de mici dimensiuni care a zburat dinspre Ucraina spre România. Echipajul a anunţat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Centrul de Operaţiuni Aeriene Baloteşti şi autorităţile de frontieră ucrainene prin Punctul de Contact Porubnoe”. Autorităţile ucrainene au forţat avionul să aterizeze. Site-ul de ştiri ucrainean BukNews a scris că în avion erau trei cetăţeni ucraineni şi că, probabil, aceştia făceau contrabandă cu ţigări.

În altă ordine de idei, senatorul USR-PLUS Gheorghiţă Mîndruţă este nemulţumit că lupta internă din PNL afectează guvernarea: ”Suntem cei care am încasat multe bobârnace, multe reproşuri, dar am ţinut coaliţia funcţională, pentru că sunt lucruri care nu merg aşa cum trebuie. Înţelegem că PNL are alegeri interne, însă tot ceea ce se întâmplă în intern nu trebuie să afecteze sub nici o formă guvernarea ţării”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici