Senatorii au depus jurământul de credinţă (Video)

Senatorii au depus, vineri, în plenul Senatului, jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor, cu mâna pe Biblie şi Constituţie, în cadrul unei şedinţe solemne, care a început cu intonarea imnului de stat.

148 afișări
Imaginea articolului Senatorii au depus jurământul de credinţă (Video)

Senatorii au depus jurământul de credinţă (Imagine: Mediafax Foto)

Senatorii au înmânat preşedintelui senator de vârstă, Sergiu Nicolaescu (PSD), textul jurământului pe care l-au semnat, acesta oferindu-le insignele de senator.

Potrivit regulamentului Senatului, validarea mandatului de senator presupune validarea alegerii senatorului, precum şi depunerea jurământului de către acesta.

Aleşii au jurat, de la pupitrul Senatului, că vor apăra democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României, au jurat că vor respecta Constituţia şi legile ţării şi că îşi vor îndeplini cu onoare şi fidelitate mandatul acordat de popor.

Senatorii UDMR au repetat, la sfârşitul depunerii jurământului de credinţă, sintagma "aşa să îmi ajute Dumnezeu" şi în limba maghiară.

Ulterior depunerii jurământului, senatorii au primit de la personalul tehnic cartelele pe care le vor folosi, în cei patru ani de mandat, la votul electronic.

După şedinţa solemnă de depunere a jurământului, senatorii se vor constitui în grupurile parlamentare, vor alege preşedintele Senatului şi membrii Biroului Permanent, vor constitui comisiile permanente ale acestei Camere şi vor alege conducerile acestor comisii, potrivit algoritmului rezultat din alegerile din 30 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici