Senatorii care nu vor să stea la hotel primesc 3.000 de lei lunar pentru a se caza în regim privat

Aproximativ 10% dintre senatori au cerut Secretariatului General al instituţiei să li se deconteze cazarea în regim privat, urmând să primească circa 3.000 de lei, lunar, în acest sens, iar 74 au acceptat să locuiască la hotelurile Bucureşti sau Favorit.

16 afișări
Imaginea articolului Senatorii care nu vor să stea la hotel primesc 3.000 de lei lunar pentru a se caza în regim privat

Senatorii care nu vor să stea la hotel primesc 3.000 de lei lunar pentru a se caza în regim privat (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt 12 senatori care au făcut cerere să li se deconteze cazarea în regim privat. Ei vor primi 70% din tariful minim practicat de unităţile hoteliere, adică aproximativ 98 lei pe zi", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei economice a Senatului, Adriana Iliescu.

Senatorii care au făcut cerere de decontare a cheltuielilor de cazare sunt Marius Bota (PSD), Sorin Chivu (PSD), Petre Daea (PSD), Szabo Fekete (UDMR), Paul Ichim (PNL), Dorel Jurcan (PDL), Cezar Măgureanu (PNL), Alexandru Mazăre (PSD), Alexandru Pereş (PDL), Daniel Savu (PSD), Doina Silistru (PSD) şi Valeca Şerban (PSD).

Din cei 137 de senatori, 74 au acceptat să locuiască într-unul din cele două hoteluri cu care Senatul are contract, respectiv Bucureşti şi Favorit, 13 au fost aleşi în circumscripţiile din Capitală, iar restul trebuie să se decidă unde vor locui în acest mandat.

Conform articolului 40, aliniatul 2 din Statutul deputaţilor şi senatorilor, parlamentarilor, care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti, li se asigură pe durata mandatului cazare gratuită sau, la alegere, în cazul în care nu beneficiază de cazare gratuită, li se acordă, pe noapte, pe bază de declaraţie pe propria răspundere dată în condiţiile legii, 70% din tariful minim practicat de unităţile hoteliere şi care este achitat unui deputat sau senator.

Peste 100 de deputaţi din totalul de 334 au făcut cereri pentru a fi cazaţi, pe perioada actualei legislaturi, la hotel, în timp ce 66 au optat pentru alt tip de cazare, iar peste jumătate dintre senatori au ales să locuiască în timpul mandatului de patru ani în regim hotelier.

Doi dintre deputaţii care au făcut cerere pentru a fi cazaţi în regim hotelier sau în alt tip de spaţii, Eugen Bădălan şi Valeriu Zgonea deţin, potrivit declaraţiilor de avere, locuinţe în Capitală.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor Gheorghe Barbu a declarat, vineri, că dintre cei 334 de deputaţi, un număr de 66 au optat pentru cazare în alte spaţii decât hotel, în timp ce mai mult de 100 de deputaţi vor să fie cazaţi la hotel.

Barbu a precizat, pentru MEDIAFAX, că în legislatura 2008-2012, sunt cu 70-80 mai mulţi deputaţi care locuiesc în provincie faţă de legislatura trecută şi cărora, potrivit legii, trebuie să li se asigure cazare în Bucureşti, iar acest lucru necesită un efort bugetar mai mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici