Senatorii elimină remuneraţiile date puşcăriaşilor care fac cursuri de şcolarizare sau calificare

Senatorii au decis, luni, prin vot, ca persoanele condamnate la pedepse privative de liberatate care participă la cursuri de şcolarizare sau de calificare profesională să nu mai primească lunar, pe durata cursurilor, o remuneraţie egală cu salariul minim pe economie.

89 afișări
Imaginea articolului Senatorii elimină remuneraţiile date puşcăriaşilor care fac cursuri de şcolarizare sau calificare

Senatorii elimină remuneraţiile date puşcăriaşilor care fac cursuri de şcolarizare sau calificare (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Ei au adoptat, în acest sens, o propunere legislativă pentru modificarea Legii 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, al cărui iniţiator este deputatul UDMR Kerekes Károly.

Acesta arată, în expunerea de motive la iniţiativa legislativă, că din perspectiva obligativităţii şcolare prevederea potrivit căreia persoanele condamnate primeau remuneraţie era una discriminatorie şi, în consecinţă, inacceptabilă.

"Având în vedere că gratuitatea accesului la învăţământul de stat este garantată constituţional, plata lunară a sumei în cauză persoanelor condamnate este în totalitate nejustificată", se mai menţionează în expunerea de motive.

Iniţiatorul mai susţine că prevederea incriminată dobândeşte valenţe şi mai grave în contextul actualei crize economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici