Video Senatorul Bodea (PNL) reclamă absenţa lui Antonescu şi Blaga de la plen şi spune că-i trage de urechi

Senatorul PNL Cristian Bodea, care s-a ocupat de redactarea moţiunii PNL-PDL dezbătută luni în Senat, s-a declarat nemulţumit de faptul că aprpximativ 10 senatori ai opoziţiei au semnat moţiunea, dar au absentat de la plen la momentul votului, între aceştia fiind Crin Antonescu şi Vasile Blaga.

172 afișări

"Am strâns 58 de semnături, am obţinut 48 de voturi, ceea ce este revoltător şi vorbeşte de la sine despre disciplina din cadrul opoziţiei din Senat. Crin Antonescu trebuia să fie acolo, Ghişe care se doreşte preşedintele partidului şi candidat la preşedinţia României nu a fost prezent la moţiunea susţinută de PNL. Blaga, din păcate, la fel. Faptul că sunt lideri ai partidului îi obligă să participe la astfel de evenimente importante şi nu-i scuteşte. De aceea aştept din partea lor mai multă responsabilitate şi sper ca la următoarea moţiune de care am de gând să mă ocup, cu siguranţă în septembrie, să-i văd mai activi", a spus Bodea, menţionând că, "din păcate, PSD s-a mobilizat, opoziţia nu".

Senatorul PNL a fost întrebat dacă intenţionează să solicite sancţiuni în cazul celor care au absentat.

"N-am să solicit sancţiuni, dar îi trag de urechi. Îmi permit asta şi cred că şi dacă sunt liderii partidului, cum am făcut-o de fiecare dată, cum l-am tras şi pe Ponta când eram în USL, cred că e de datoria mea să le trag atenţia că nu este frumos ceea ce fac şi că trebuie să ne gândim şi la ceea ce facem în Parlament", a mai afirmat Bodea.

El a susţinut că îi va transmite şi în mod personal lui Crin Antonescu nemulţumirea sa, afirmând că inclusiv liderul senatorilor PNL Puiu Haşotti a fost nemulţumit de absenţa unor senatori liberali de la plen.

"Din păcate, se tratează această activitate parlamentară cu foarte multă uşurinţă. Eu înţeleg că foarte mulţi liberali şi lideri liberali sunt preocupaţi de funcţii de vicepreşedinţi (în PNL, n.r.) de care avem inflaţie, dar cred că este important şi ceea ce facem în Parlament, nu numai să ne alegem cu nişte funcţii prin partid", a mai spus Bodea.

Moţiunea simplă "Guvernul Ponta este incapabil să scrie după dictare", iniţiată de PNL şi PDL, prin care se cerea demisia ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost respinsă, luni, la Senat.

Pentru respingerea moţiunii au fost de 80 de voturi, iar pentru adoptarea acesteia s-au pronunţat 48 de senatori, iar 2 s-au abţinut. Votul a fost electronic secret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici