Senatorul independent Mihai Neagu, schimbat de PSD din comisia juridică

Senatorul independent Mihai Neagu a fost schimbat, luni, din comisia juridică a Senatului, locul acestuia fiind luat de social-democratul Pavel Marian, raportul între Putere şi Opoziţie, în această comisie fiind în acest moment de egalitate, cinci la cinci, iar votul decisiv fiind cel al UDMR.

277 afișări
Imaginea articolului Senatorul independent Mihai Neagu, schimbat de PSD din comisia juridică

Senatorul independent Mihai Neagu, schimbat de PSD din comisia juridică

Anunţul privind schimbarea lui Neagu din comisia juridică a fost făcut de viceliderul grupului PSD din Senat, Doina Silistru, în plenul Senatului.

Decizia PSD de schimbare a lui Neagu din comisia juridică a venit, potrivit unor surse parlamentare, după votul din comisie, în cazul cererii DNA de reţinere şi arestare prezentivă pentru social-democratul Dan Şova, când votul a fost foarte strâns, de şase voturi în favoarea cererii DNA şi cinci voturi împotrivă.

Sursele citate au precizat că votul lui Mihai Neagu a înclinat balanţa şi astfel s-ar fi ajuns la avizul pozitiv pentru arestarea lui Dan Şova, în comisia juridică.

Senatorul Mihai Neagu a anunţat, încă din luna februarie, în plenul Senatului, că demisionează din UNPR şi că va activa în continuare ca independent, susţinând platforma noului proiect social-democrat, iniţiat de Mircea Geoană, dar a activat în continuare în comisia juridică a Senatului, deşi îşi pierduse sprijinul din partea grupului parlamentar al PSD.

În uma acestei schimbări, PSD şi PNL au câte cinci membri în comisia juridică a Senatului iar UDMR-ul are un membru, astfel că decizia în comisie depinde de votul senatorului UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici