Senatorul Marius Marinescu ar putea fi sancţionat şi chiar exclus din PD - surse

Liderii democraţi vor discuta, luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, sancţionarea senatorului Marius Marinescu, conducerea PD luând în calcul chiar exluderea din partid a parlamentarului democrat, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PD.

1 afișare
Imaginea articolului Senatorul Marius Marinescu ar putea fi sancţionat şi chiar exclus din PD - surse

Senatorul Marius Marinescu ar putea fi sancţionat şi chiar exclus din PD - surse

Senatorul Marinescu ar putea fi sanţionat pentru că, alături de senatorii PSD Ion Iliescu şi Nicolae Văcăroiu, a iniţiat un proiect de lege pentru ca terenul din Parcul Bordei, deţinut de Costel Constanda, să fie declarat de utilitate publică. Marinescu a participat, de asemenea, la o serie de manifestări publice pentru salvarea Parcului Bordei alături de primarul PSD al sectorului 5, Marian Vanghelie.

De asemenea, Marinescu a încălcat o dispoziţie internă a PD din perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, potrivit căreia democraţii care participă la dezbateri televizate trebuie să aibă în prealabil acceptul conducerii partidului.

În 2006, mai mulţi membri ai conducerii PD au sesizat Comisia de etică a partidului, solicitând anchetarea senatorului Marius Marinescu în cazul scandalului de la Agenţia Română de Investiţii Străine (ARIS). În acest caz, preşedintele şi vicepreşedintele ARIS, ambele femei, au provocat un scandal public, afectând imaginea PD, Marinescu fiind acuzat că a orchestrat tot conflictul.

Potrivit surselor citate, sancţionarea senatorului Marius Marinescu ar putea fi motivată de încălcarea Statutului PD, ceea ce ar putea conduce chiar la excluderea acestuia din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici