Senatul l-a validat pe Petru Filip pentru funcţia de vicepreşedinte al acestui for legislativ

Senatorii l-au validat, miercuri, pe democrat-liberalul Petru Filip în funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în locul senatorului Anca Boagiu, numită ministru al Transporturilor.

34 afișări
Imaginea articolului Senatul l-a validat pe Petru Filip pentru funcţia de vicepreşedinte al acestui for legislativ

Senatul l-a validat pe Petru Filip pentru funcţia de vicepreşedinte al acestui for legislativ (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Filip a fost votat iniţial cu 52 de voturi "pentru", fiind înregistrate două abţineri.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat validarea lui Petru Filip, însă a revenit şi a spus că votul este valabil dacă se întruneşte majoritatea voturilor favorabile ale senatorilor, adică 69.

"Trebuie să fim impecabili din punct de vedere al condiţiilor procedurale", a ţinut să sublinieze Mircea Geoană.

La propunerea sa, votul a fost dat prin ridicare de mână, după ce, anterior, un raport nu putuse să fie considerat adoptat din cauza numărului mic de voturi exprimate, mult inferior numărului senatorilor care îşi anunţaseră prezenţa la şedinţă, respectiv 96.

Conform anunţului oficial, validarea lui Petru Filip în funcţia de vicepreşedinte al Senatului a întrunit 73 de voturi "pentru".

De asemenea, la propunerea liderului grupului PDL din Senat, Traian Igaş, senatorii au validat înlocuirea în Comisia economică a senatorului Marian Rasaliu cu Radu Berceanu, înlocuirea în Comisia pentru drepturilor omului a lui Radu Berceanu cu noul ministru al Finanţelor, Ion Ariton, acesta din urmă fiind înlocuit, în Comisia de buget-finanţe, de senatorul Marian Rasaliu.

Liderul democrat-liberal a mai anunţat în plenul Senatului susţinerea grupului PDL pentru ca senatorul Marian Necula să deţină funcţia de preşedinte al Comisiei pentru administraţie, iar senatorul Ovidiu Marian să obţină funcţia de preşedinte al Comisiei pentru buget-finanţe.

Biroul permanent al Senatului a luat act, marţi, de demisia senatorului PDL Anca Boagiu din funcţia de vicepreşedinte al acestui for legislativ, ca urmare a numirii sale în funcţia de ministru al Transporturilor.

Membrii grupului senatorial al PDL au decis, luni, prin vot, să îl desemneze pe senatorul Petru Filip pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Senatului. Petru Filip este parlamentar ales în colegiul uninominal 3 din Circumscripţia electorală nr.5 Bihor. El este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică din Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici