Senatul SUA aprobă planul bugetar de 858 de miliarde de dolari pentru apărare

Senatul Statelor Unite a aprobat, vineri, proiectul care prevede acordarea unui buget-record pentru apărare, în valoare de 858 de miliarde de dolari, cu 45 de miliarde de dolari în plus faţă de ceea ce a solicitat Administraţia Joseph Biden, informează publicaţia The Hill.

349 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA aprobă planul bugetar de 858 de miliarde de dolari pentru apărare

Proiectul, denumit oficial Legea de Autorizare a Apărării Naţionale (NDAA), a fost aprobat de Senat cu un raport de voturi de 83 la 11.

Planul bugetar pentru anul fiscal 2023 prevede fonduri de 858 de miliarde de dolari pentru apărare, inclusiv o majorare de 4,6% a salariilor, achiziţii de armament, nave şi avioane.

O clauză a proiectului prevede fonduri speciale pentru asistenţă militară destinată Taiwanului, în contextul riscurilor militare generate de Beijing, precum şi menţinerea asistenţei pentru Ucraina.

Proiectul a fost aprobat deja de Camera Reprezentanţilor şi urmează să fie promulgat de preşedintele Joseph Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici