Şerban Nicolae despre demersul Avocatului Poporului: OUG trebuia supusă controlului CCR

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Şerban Nicolae, a comentat vineri demersul Avocatului Poporului de a contesta la CCR OUG de modificare a Codurilor penale afirmând că textul adoptat de Guvern trebuie supus controlului constituţional.

798 afișări
Imaginea articolului Şerban Nicolae despre demersul Avocatului Poporului: OUG trebuia supusă controlului CCR

Şerban Nicolae despre demersul Avocatului Poporului: OUG trebuia supusă controlului CCR (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

''Eu nu aş vrea să exercit niciun fel de presiuni. Din punctul meu de vedere oricum, mai devreme sau mai târziu, textul adoptat de Guvern prin acea OUG ar trebui supus controlului de constituţionalitate. Tot ceea ce ţine de drepturi şi libertăţi fundamentale, tot ceea ce poate intra în coliziune cu normele şi rigorile constituţionale trebuie să facă obiectul unui asemenea control. Cu cât mai repede, cu atât mai bine'', a declarat senatorul PSD.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri că va ridica la CCR excepţia de neconstituţionalitate pentru "OUG 13 din acest an" (OUG de modificare a Codurilor penale, n.r.).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici