Preşedintele Iohannis, după reuniunea Consiliului European: Toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ce se întâmplă în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri în Malta că toţi liderii UE care au participat la reuniunea informală a Consiliului European s-au arătat îngrijoraţi de ce se întâmplă în România legat de statul de drept.

2584 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis, după reuniunea Consiliului European: Toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ce se întâmplă în România

Preşedintele Iohannis, după reuniunea Consiliului European: Toţi liderii UE sunt îngrijoraţi de ce se întâmplă în România (Imagine: Marian Ilie / Mediafax Arhiva Foto)

''Am avut în pauzele care au fost atunci programate foarte multe discuţii cu aproape toţi liderii europeni. Lumea a vrut să ştie de la mine ce se întâmplă în România, cum evoluează situaţia şi nici nu aş putea să reiau toate discuţiile, ar dura mult mai mult, însă este important să se ştie că toţi sunt interesaţi, toţi sunt îngrijoraţi şi toţi speră ca România să facă tot ce se poate pentru a rămâne ferm pe calea statului de drept'', a detaliat Iohannis.

El a arătat că liderii europeni ''au rămas impresionaţi'' de faptul că sute e mii de români au ieşit în stradă pentru a transmite un mesaj anticorupţie.

''Toţi ar regreta profund dacă România ar face paşi care ar îndepărta-o de la statutul de stat de drept'', a subliniat şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici