Şereş despre declaraţia lui Băsescu referitoare la clasa politică: „Ne-a turnat lături în cap”

Secretarul general al PC Codruţ Şereş a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu poptrivit cărora clasa politică ar fi „o zoaie pe geam” sunt „fumigene” prin care şeful statului înceracă să distragă atenţia de la lipsa de activitate şi succes din politica externă.

1 afișare
Imaginea articolului Şereş despre declaraţia lui Băsescu referitoare la clasa politică: „Ne-a turnat lături în cap”

Şereş despre declaraţia lui Băsescu referitoare la clasa politică: „Ne-a turnat lături în cap”

„Ne-a turnat lături în cap. După părerea mea avem de-a face cu o acţiune de tip imagologic a domnului Traian Băsescu, care înceracă să spele sau să şteargă urmele lipsei de activitate şi de succes în politica externă a României. Sigur că domnia sa ne-a obişnuit ca, din când în când, să arunce câte o fumigenă pe scena politică şi cu această ocazie atenţia să fie abătută de la problemele de politică externă în acest caz către alte probleme”, a declarat Codruţ Şereş, într-o conferinţă de presă.

Secretarul general al PC i-a reamintit lui Traian Băsescu că şi acesta este un exponent al clasei politice, care nu este nici mai bună, nici mai rea decât, până la urmă, structura socială a acelei ţări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Există şi un proverb care spune că avem conducătorii pe care-i merităm. Cred că este o acţiune pur imagologică, care nu încearcă decât să ascundă eşecurile din politica externă a României”, a spus Şereş care a făcut referire la reacţiile preşedintelui Rusiei referitoare la înfiinţarea bazelor militare în România şi Bulgaria, dar şi la reorientarea ţării noastre dinspre axa Bucureşti-Londra-Washington spre Franţa.

„România nu mai e pe niciun coridor energetic, inclusiv intervenţia pentru susţinerea Gaz de France nu a obţinut decât un «nu» hotărât din partea Turciei. Proiectul Nabucco, vrem sau nu să credem, fără implicarea Turciei, nu se poate realiza. Cred că ar trebui să fim mai degrabă eficienţi în politica noastră externă. Pentru Franţa înseamnă şi promovarea economică. La noi, politica externă înseamnă zgândărirea ţărilor din jur şi în al doilea rând eliminarea nuanţei economice din politica externă. Încă nu am auzit de niciun proiect economic care să fie promovat real cu ocazia vizitelor externe ale preşedintelui României sau cu ocazia vizitei altor şefi de stat în România”, a spus Şereş.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că, din punctul său de vedere, clasa politică este ca "o zoaie pe un geam".

"Uneori ai senzaţia că este ca o zoaie pe un geam. Geamul casei ăsteia care este România, când dai să te uiţi, e plin de zoaie, nu vezi bine nici afară şi nici de afară în casă", a spus Băsescu, referindu-se la clasa politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici