Serviciul Român de Informaţii i-a răspuns Gabrielei Firea în scandalul apei potabile: Nu a fost bioterorism

Reprezentanţii SRI i-au transmis primarului Gabrielei Firea o informare privind problema apei potabile din Capitală, precizând că situaţia nu a reprezentat un caz de bioterorism, au confirmat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai Serviciului.

853 afișări
Imaginea articolului Serviciul Român de Informaţii i-a răspuns Gabrielei Firea în scandalul apei potabile: Nu a fost bioterorism

SRI i-a răspuns Gabrielei Firea în scandalul apei potabile: Nu a fost bioterorism

Gabriela Firea a primit, de la reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii, o adresă în care erau precizate detalii cu privire la situaţia apei potabile din Capitală, în contextul scandalului Apa Nova. Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, situaţia nu a reprezentat un caz de bioterorism.

Gabriela Firea i-a scris, la finalul lunii ianuarie, preşedintelui Iohannis despre situaţia de la Apa Nova, edilul subliniind la acea vreme că a cerut SRI şi CSAT detalii pentru a lămuri afirmaţiile contradictorii privind apa de la robinet.

Firea a spus la acel moment că Apa Nova sau DSP riscă sancţiuni dacă au dezinformat populaţia.

Ulterior, compania Apa Nova a fost amendată, de către Direcţia de Sănătate Publică cu suma de 10.000 de lei pentru modul în care a gestionat problemele privind apa potabilă din Capitală.

Ministrul Sorina Pintea a anunţat încă de săptămâna trecută că a cerut o anchetă despre modul în care Apa Nova a comunicat cetăţenilor privind calitatea apei, în condiţiile în care DSP a informat că patru probe de apă luate din Capitală demonstrează că nivelul de clor este mai mare de cinci ori faţă de limita admisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici