Severin: Când poporul stă acasă şi nu participă la actul de conducere, nu mai e democraţie

Adrian Severin, candidatul aflat pe prima poziţie a listei PSD pentru euroalegeri, a votat, duminică, la Colegiul "Tudor Vianu", el declarând că democraţia înseamnă participarea poporului la actul de conducere, iar când poporul stă acasă şi nu participă la actul de conducere nu mai e democraţie.

16 afișări
Imaginea articolului Severin: Când poporul stă acasă şi nu participă la actul de conducere, nu mai e democraţie

Candidatul PSD pentru Parlamentul European, Adrian Severin (Imagine din arhivă; Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Mă aştept de la aceste alegeri ca românii să reafirme încrederea în Uniunea Europeană şi, când vorbesc de încredere, vreau să subliniez că nu euroscepticismul este cel mai greu, ci euroapatia. Din punctul acesta de vedere, aş vrea să demonstrăm cu toţii că suntem implicaţi în procesul european, că ne pasă într-un fel sau altul de Uniunea Europeană, de proiectul european şi prin aceasta ne dăm noi înşine şansă ca şi Uniunii Europene din care facem parte să îi pese de noi", a spus Adrian Severin, după vot.

El a adăugat că speră că românii vor face la aceste alegeri "un pas spre demnitate, atât la ei acasă, cât şi în Uniunea Europeană".

Severin a mai spus că speră că aceste alegeri vor fi într-un anumit fel "un plebiscit în favoarea Uniunii Europene şi nu un plebiscit împotriva democraţiei".

"Democraţia înseamnă participarea poporului la actul de conducere, când poporul stă acasă şi nu participă la actul de conducere nu mai e democraţie", a spus Severin.

Întrebat şi el în legătură acuzaţiile privind eventuale fraude, Severin a spus că problema fraudelor ţine de competenţa instituţiilor specializate.

El şi-a exprimat speranţa că acestea vor face tot ceea ce este necesar pentru ca procesul electoral să se desfăşoare corect şi s-a arătat încrezător că, dacă vor fi încercări de fraudă, acestea vor fi reprimate.

La plecarea de la secţia de votare, Severin s-a întâlnit cu Oliviu Gherman, fostul ambasador al României la Paris, venit împreună cu soţia să voteze. Ei au schimbat câteva cuvinte, iar la final soţia lui Gherman i-a transmis anticipat felicitări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici