Severin: Socialiştii au câştigat Comisia LIBE pentru că popularii n-au vrut să ajungă la Macovei

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a anunţat, joi, câştigarea de către grupul socialiştilor din PE a Comisiei pentru libertăţi şi afaceri interne, apreciind că această comisie a fost dată "cu bucurie" socialiştilor, deoarece popularii nu au vrut ca Monica Macovei să ajungă la conducerea acesteia.

13 afișări
Imaginea articolului Severin: Socialiştii au câştigat Comisia LIBE pentru că popularii n-au vrut să ajungă la Macovei

Severin: Socialiştii au câştigat Comisia LIBE pentru că popularii n-au vrut să ajungă la Macovei (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Vorbim despre o comisie foarte importantă care a aparţinut în ultimii ani partidelor de dreapta, iar acum era vizată de doamna Macovei. Ea (conducerea comisiei, n.r.) ne-a fost dată cu bucurie şi pentru că popularii europeni nu vroiau să ajungă la Monica Macovei, ale cărei opinii îi şochează şi pe ei", a declarat Adrian Severin pentru MEDIAFAX, precizând că grupul socialiştilor şi democraţilor din PE a solicitat conducerea acestei comisii pentru a-şi putea "pune în valoare opiniile asupra libertăţilor civile, administraţiei interne şi ordinii publice".

Adrian Severin a spus că insistă pe subiect deoarece astfel se pot combate "miturile din România care iau locul realităţii".

"Mitul că Monica Macovei este copilul iubit al Europei şi că în UE toţi o aşteaptă cu pâine şi sare, despre asta vorbim, şi iată că venind aici se constată că nu este aşa", susţine Severin.

Întrebat dacă dincolo de aceste fapte are şi alte semnale prin care îşi susţine declaraţiile potrivit cărora opiniile Monicăi Macovei ar şoca inclusiv membri ai grupului popular european, Severin a răspuns afirmativ, adăugând că "inclusiv în delegaţia PDL una este ce se spune pe dinafară şi alta ce se întâmplă prin interior".

El a adăugat că Monica Macovei a încercat să inducă în eroare în privinţa premiului "femeia anului" pe care l-a câştigat anul trecut din partea Parlamentului European. "În realitate nu Parlamentul European i-a acordat acest premiu, ci un ONG din Grecia. Singura legătură cu instituţia europeană este că acordarea premiului s-a întâmplat la restaurantul PE", a mai adăugat el.

Întrebat dacă delegaţia PSD va avea candidaţi la o funcţie de conducere din cadrul comisie LIBE el a răspuns negativ, spunând însă că sunt alte comisii în care social-democraţii români vor candida pentru o funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici