Sex sau gen pe cartea de identitate? Eugen Tomac: „Societatea este formată din femei şi bărbaţi”

  • Instituţiile statului au comis o eroare gravă pentru că nu au explicat din timp modificarea de pe cărţile electronice de identitate, declară eurodeputatul Eugen Tomac.
  • Acesta a făcut referire la polemica din ultimele zile pe tema noii cărţi de identitate, care se referă nu la sexul posesorului, ci la genul lui.
1013 afișări
Imaginea articolului Sex sau gen pe cartea de identitate? Eugen Tomac: „Societatea este formată din femei şi bărbaţi”

Sex sau gen pe cartea de identitate? Eugen Tomac: „Societatea este formată din femei şi bărbaţi”

Eugen Tomac spune, la RFI, în contextul polemicilor sex versus gen pe cartea electronică de identitate, că „societatea românească este profund conservatoare şi extrem de reticentă în a accepta noi modificări în ceea ce priveşte legislaţia, pe care la nivel european, majoritatea statelor o susţin”.

„Eu sunt un om politic extrem de rezervat în ceea ce priveşte această agendă progresistă, dintr-un simplu motiv, pentru că eu cred că prin calea dialogului putem depăşi momente de criză în societate. Or atunci când nu există dialog din partea instituţiilor statului, ci pur şi simplu se impun o serie de modificări, fără a da vreo explicaţie convingătoare, aceste comunicate sau ieşiri post-factum nu ajută, ci din contră, sporesc neîncrederea. Deci din punct de vedere politic, cred că a fost o eroare extrem de gravă faptul că nu s-a comunicat şi nu s-a explicat de ce se produce această modificare, pentru că din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt destul de clare, exact aşa cum prevede legislaţia României şi nu trebuie să ne temem de acest lucru, societatea este formată din femei şi bărbaţi. Că unii îşi reconsideră identitatea sexuală pe parcurs, asta e o chestiune de opţiune proprie”, adaugă europarlamentarul.

La precizarea reporterului că există state care permit şi genul neutru, eurodeputatul a răspuns: „Eu cred că societatea românească se află într-o altă situaţie şi sunt altele priorităţile României, în ceea ce priveşte agenda europeană. Să nu uităm că nici la ora actuală nu suntem în Schengen, nici în prezent nu există o agendă foarte clară în ceea ce priveşte aderarea noastră la zona euro şi cred că altele sunt priorităţile pe care trebuie să le aibă clasa politică în relaţia României cu UE şi nicidecum aceste teme, care în unele state mult mai avansate, mult mai dezvoltate, nu trezesc atât de multă patimă în dezbatere”.

CITEŞTE ŞI: „Sex” sau „gen”? Precizări MAI despre cartea de identitate electronică. Directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor afirmă că „orice opţiune este posibilă”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici