Silvian Ionescu (PDL) revine la conducerea Gărzii de Mediu

Silvian Ionescu (PDL) a fost numit la conducerea Gărzii de Mediu, instituţie pe care a mai condus-o în perioada 2005-2007, prin decizie a premierului Emil Boc.

800 afișări
Imaginea articolului Silvian Ionescu (PDL) revine la conducerea Gărzii de Mediu

Silvian Ionescu (PDL) revine la conducerea Gărzii de Mediu

El l-a înlocuit pe Gheorghe Constantin Rusu în funcția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu (GNM), eliberat din post prin decizie a premierului.

Silvian Ionescu a părăsit fotoliul de comisar-şef al GNM în aprilie 2007, odată cu retragerea reprezentanţilor Partidului Democrat de la guvernare. Încă de la anunţul oficial al ieşirii democraţilor din guvernul condus de Tăriceanu, Silvian Ionescu a anunţat şi el că renunţă la funcţie.

Silvian Ionescu s-a aflat şi în vizorul CNSAS.

Într-o emisiune televizată din 15 august 2006, consilierul premierului pe probleme de securitate naţională, Marius Oprea, susţinea că Guvernul de la acea vreme are în componenţă doi foşti ofiţeri de securitate, Silvian Ionescu - şeful Gărzii de Mediu şi Aurel Teodorescu - directorul Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă. Oprea preciza că, la cererea premierului Călin Popescu Tăriceanu, pregăteşte un raport asupra tuturor celor care au colaborat cu Securitatea şi se află în aparatul guvernamental.

În replică, şeful Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, declara, pentru MEDIAFAX, că a făcut "spionaj economic" în favoarea României, şi nu poliţie politică, fapt cunoscut încă din zilele Revoluţiei din Decembrie 1989 şi certificat de CNSAS şi ORNISS în 2005, nicidecum identificat acum de Marius Oprea

"Folosirea de către domnul Marius Oprea a sintagmei «am identificat» este o tentativă clară de inducere în eroare a opiniei publice. Nu el m-a identificat pe mine ca fiind fost ofiţer de securitate, am spus-o eu încă de acum 16 ani", declara Silvian Ionescu, referindu-se la declaraţia istoricului Marius Oprea potrivit căreia doi membri ai Cabinetului Tăriceanu au fost ofiţeri de securitate.

Ionescu a reamintit că a primit de la CNSAS un certificat potrivit căruia nu a făcut poliţie politică. Documentul a fost dat în urma unei investigaţii a comisiei comune SIE-SRI ce a durat un an şi două luni.

"Am fost încadrat pe postul pe care-l deţin în Cabinet la recomandarea preşedintelui Băsescu şi cu semnătura premierului Tăriceanu, care ştia foarte bine cine sunt şi ce-am fost. În niciun caz nu m-a identificat pe mine Marius Oprea", declara Silvian Ionescu, adăugând că nu are de gând să-l tragă în vreun fel la răspundere pe istoric pentru afirmaţia făcută la postul public de televiziune.

Referindu-se la certificatul primit de la CNSAS şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), Silvian Ionescu declara că în Cabinetul Tăriceanu "sunt mulţi miniştri care nu-l au".

Premierul Emil Boc a mai decis, luni, ca Bogdan Marcel Pandelică (candidat al PSD+PC la Camera Deputatilor într-un colegiu din Argeş) să fie numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în locul lui Dan Vlaicu, şi ca în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului să fie desemnat Constantin Dan Negru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici