Silviu Predoiu, către liberali: Dacă tot nu vă interesează ce spune Constituţia, de ce nu identificaţi elemente care să permită anularea tuturor alegerilor? Să o ţinem tot într-o rotativă, între PSD şi PNL

  • Premierul Ciucă şi liberalii ar trebui să-şi aducă aminte că românii au votat la referendum reducerea numărului de parlamentari, sunt împotriva doctoratelor dubioase şi au încredere foarte mică în Guvern şi şeful statului.
  • Silviu Predoiu spune că pentru a nu fi bănuiţi de jocuri murdare, liberalii susţin că nu vor comasarea alegerilor pentru ei, ci din grijă pentru noi, românii, să nu stresăm prea mult la anul, cu patru rânduri de alegeri – europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.
  • Fondatorul PLAN spune că premierul Nicolae Ciucă ar trebuie să fie ultimul care să aducă în dezbatere publică tema comasării alegerilor, un proces perturbator pentru democraţie şi contrar Constituţiei.
812 afișări
Imaginea articolului Silviu Predoiu, către liberali: Dacă tot nu vă interesează ce spune Constituţia, de ce nu identificaţi elemente care să permită anularea tuturor alegerilor? Să o ţinem tot într-o rotativă, între PSD şi PNL

Gen. (r) Silviu Predoiu, membru fondator la Partidul Liga Acţiunii Naţionale (PLAN), afirmă, într-o postare pe Facebook, că înainte de a discuta despre comasarea alegerilor, pe motiv că aşa doresc cetăţenii, conform sondajelor, premierul Ciucă şi liberalii ar trebui să-şi aducă aminte că românii au votat la referendum reducerea numărului de parlamentari, sunt împotriva doctoratelor dubioase şi au încredere foarte mică în Guvern şi şeful statului.

Silviu Predoiu spune că pentru a nu fi bănuiţi de jocuri murdare, liberalii susţin că nu vor comasarea alegerilor pentru ei, ci din grijă pentru noi, românii, să nu stresăm prea mult la anul, cu patru rânduri de alegeri – europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.

“De ceva vreme tema comasării alegerilor din 2024 pare a reprezenta principala frământare a liberalilor, de la mic la mare şi până hăt departe, la cel mai mare. Prea puţin contează pentru ei prevederile constituţionale, recomandările Comisiei de la Veneţia sau deciziile anterioare ale Curţii Constituţionale pe subiect. Acestea sunt doar <detalii tehnice> ce vor fi rezolvate, cu inventivitate - suntem siguri, <la nivelul specialiştilor din partid>. Iar pentru a nu fi bănuiţi de jocuri murdare, liberalii, prin chiar preşedintele lor, domnul Ciucă, ne oferă, ca de obicei, şi un responsabil pentru îngrijorările ce i-au cuprins: <Într-o proporţie majoritară, cetăţenii doresc comasarea sau reducerea numărului de alegeri>. Deci nu pentru ei vor comasarea, ci pentru noi.

Iar dl Iohannis, grăbit ca întotdeauna să îşi susţină pupilii, vine să ne explice <pe degete> unde, când şi de ce pericol cumplit vor să ne apere liberalii: <în mod normal, în România, în anul viitor, am avea cam multe alegeri (…..) În primăvară ar fi europarlamentare, toamna devreme ar fi locale, toamna târziu ar fi parlamentare şi toamna, şi mai târziu, ar fi prezidenţiale. Ori patru rânduri de alegeri complicate într-un singur an sunt problematice>”, afirmă fondatorul PLAN.

Silviu Predoiu spune că abia mai poate adăuga câteva idei în faţa atâtor dovezi de grijă pentru cetăţean şi liniştea lui.

“Facă tot vă frământă atât de mult ce îşi doresc cetăţenii, de ce să începem cu <comasarea sau reducerea numărului de alegeri>, adică ultimul punct aparent intrat pe listă? Să lăsăm deocamdată opţiunea certă a românilor pentru un parlament cu 300 de parlamentari, la fel şi dezbaterile despre doctorate dubioase şi alte subiecte asemănătoare şi să ne uităm doar la cel mai recent sondaj CURS făcut public. Vom vedea acolo ce îşi doresc cu adevărat, în prezent şi <în proporţie majoritară cetăţenii>, atunci când chiar sunt întrebaţi. Dacă ar citi, domnul Ciucă ar putea afla că doar 9% dintre români mai au încredere în guvernul său şi tot 9% în preşedinte. Oare despre asta nu spune nimic, nu are de gând să ne propună ceva? Dacă sondajele sunt cele ce dictează, atunci cum să conduci o ţară dacă 89% din cetăţeni nu au încredere în tine???”, se întreabă fondatorul PLAN.

“Cum să conduci o ţară dacă 89% din cetăţeni nu au încredere în tine???”

Şi dacă liderii Puterii sunt atât de preocupaţi de sănătatea românilor, iar Constituţia a devenit facultativă,  Silviu Predoiu sugerează, ironic, să nu se mai ţină deloc alegeri şi să o tot ţinem într-o rotativă PNL-PSD.

“Şi dacă, totuşi, chiar aţi ajuns la concluzia că mai multe runde de alegeri într-un singur an dăunează sănătăţii românului, atunci de ce să le mai ţinem, comasate sau nu? Dacă tot nu vă interesează ce spune Constituţia, dacă sunteţi pregătiţi <să identificaţi elementele clare de legalitate clară pentru o astfel de decizie>, aşa cum, în stilul său inimitabil ne asigură domnul Ciucă, de ce să nu le identificaţi şi pe cele care să permită anularea tuturor alegerilor? Să o ţinem tot într-o “rotativă”, între PSD şi PNL, câte doi ani fiecare. Cât despre alegerile prezidenţiale … ce să mai pierdem timpul la urne, poate să mergem înainte cu cineva recomandat de domnul Iohannis, aşa cum a tot făcut PNL-ul în ultimii ani. Pentru că pentru voi democraţia în sine e problematică, nu doar alegerile”, punctează Silviu Predoiu.

 În opinia sa, premierul Nicolae Ciucă ar trebuie să fie ultimul care să aducă în dezbatere publică tema comasării alegerilor, un proces perturbator pentru democraţie şi contrar Constituţiei.

“Alegerile libere şi corecte, de câte ori e nevoie, organizate transparent, cu respectarea legalităţii, reprezintă un element fundamental, definitoriu al democraţiei. Din acest punct de vedere, având în minte prejudecăţile atât de răspândite privind contradicţia dintre statutul de (fost) militar şi înţelegerea modului în care funcţionează o democraţie, domnul Ciucă, general în rezervă, ar fi trebuit să fie ultimul care să aducă în dezbaterea publică intenţia de perturbare gravă a procesului electoral, dincolo de litera şi spiritul Constituţiei. Dar cine ştie, poate aşa l-a învăţat ION, consilierul său virtual”, mai spune Silviu Predoiu, care s-a lămurit acum de ce nu se organizează alegeri pentru Primăria sectorului 5.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici