Slovacia asigură România că susţine aderarea la Schengen: Nu pot exista alte criterii de aderare

Slovacia susţine ferm aderarea României şi Bulgariei la Schengen, a declarat, marţi, premierul slovac Robert Fico, după ce s-a întâlnit, la Bratislava, cu premierul Victor Ponta. El a adăugat că nu pot exista alte condiţii sau criterii de aderare faţă de cele stabilite iniţial.

271 afișări
Imaginea articolului Slovacia asigură România că susţine aderarea la Schengen: Nu pot exista alte criterii de aderare

Slovacia asigură România că susţine aderarea la Schengen: Nu pot exista alte criterii de aderare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La rândul său, Ponta a dorit să mulţumească în mod public pentru poziţia "extrem de hotărâtă şi de prietenoasă" pe care ministrul de Interne slovac a avut-o în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne(JAI), atunci când s-a vorbit despre primirea României în Schengen.

"Am apreciat foarte mult şi de fiecare dată, pe plan european, şi reprezentanţii Guvernului român se vor bate pentru Slovacia, aşa cum s-a bătut Slovacia pentru România", a spus Ponta.

Cei doi şefi de guvern au discutat şi despre modul în care statul român protejează drepturile minorităţii slovace, Ponta afirmând că trebuie sărbătorită împlinirea a două secole de când această minoritate s-a aşezat în spaţiul românesc.

Cei doi premieri au stabilit ca miniştrii economici ai celor două state să organizeze un forum de afaceri la care să fie invitaţi investitori interesaţi, domeniile vizate fiind agricultura, energia şi infrastructura.

Pe lângă dezvoltarea relaţiilor bilaterale, şefii celor două guverne au abordat şi problematica UE, absorţia fondurilor europene, poziţia faţă de Ucraina, Republica Moldova şi situaţia din Balcanii de Vest, ei afirmând că au puncte de vedere comune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici