Solcanu, Theodorescu, Mihalache şi Alin Teodorescu, propuşi pentru excludere

Conducerea PSD a decis, joi, retragerea sprijinului politic şi declanşarea procedurii de excludere din partid a parlamentarilor Ion Solcanu, Răzvan Theodorescu, Dan Mihalache şi Alin Teodorescu.

1 afișare
Imaginea articolului Solcanu, Theodorescu, Mihalache şi Alin Teodorescu, propuşi pentru excludere

Solcanu, Theodorescu, Mihalache şi Alin Teodorescu, propuşi pentru excludere

"Colegii noştri au fost analizaţi prin prisma declaraţiilor pe care le-au făcut, votul lor fiind, în mod clar, unul imperativ şi liber conform Constituţiei. Dar, prin declaraţiile ostentative la adresa moţiunii de cenzură, prin declaraţiile publice făcute înainte de vot, BPN a decis retragerea sprijinului politic şi declanşarea procedurilor de excludere din partid pentru parlamentarii Ion Solcanu, Răzvan Theodorescu, Dan Mihalache şi Alin Teodorescu. Decizia BPN va fi laută cu ocazia Comitetul Naţional Executiv, convocat pentru 6 octombrie, la Braşov", a declarat liderul PSD, Mircea Geoană.

El nu a vrut să comenteze declaraţiile preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, împotriva moţiunii, dar a spus că sâmbătă, la Braşov, vor fi discutate şi cazurile celorlalţi parlamentari PSD care au votat împotriva moţiunii de cenzură.

"Nu mă surprinde faptul că liberalii au aplaudat după ce unii parlamentari ai noştri, inclusiv domnul Iliescu, a votat. În acest moment, BPN s-a pronunţat pe datele avute în momentul analizării. Cei patru au declarat înaintea votului că nu vor vota, ceea ce reprezintă o acţiune de insubordonare şi de nerespectare a deciziei politice. Pentru ceea ce reprezintă elementele de fond care au condus la faptul că moţiunea nu a fost votată, Comitetul Naţional Executiv va lua întregul ansamblu de măsuri", a mai spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici