Solomon: Am decis ca în 2012 să candidez din partea UNPR la Primăria Craiova

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, liderul organizaţiei municipale a PDL, anunţă că a decis ca în anul 2012 să candideze pentru un nou mandat de edil al Craiovei din partea UNPR.

753 afișări
Imaginea articolului Solomon: Am decis ca în 2012 să candidez din partea UNPR la Primăria Craiova

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

"În ultima perioadă m-am consultat cu foarte mulţi cetăţeni din Craiova, iar concluzia a fost una singură: administraţia locală are nevoie de oameni de cuvânt, care să muncească în interesul cetăţenilor. A trecut vremea populismului şi a politicii de televizor, avem nevoie de soluţii serioase. Din acest motiv, am decis ca la alegerile din 2012 să candidez pentru Primăria Municipiului Craiova din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României", se arată într-o declaraţie semnată de Antonie Solomon, remisă, luni, agenţiei MEDIAFAX de către UNPR.

"Există o vorbă românească de care am ţinut cont în toată cariera politică: «Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti». Eu vreau să am alături oameni serioşi, care au servit interesul naţional şi au asigurat stabilitatea politică în România. Îi apreciez pe liderii UNPR pentru că sunt oameni cu mult curaj, care şi-au respectat întotdeauna cuvântul", adaugă Solomon, conform sursei citate.

Antonie Solomon precizează că a colaborat foarte bine cu Gabriel Oprea în perioada în care acesta a fost ministru al Administraţiei Publice şi că îl apreciază în primul rând pentru că este "om de onoare". El mai precizează că îi apreciază pe Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu pentru că sunt "adevăraţi oameni de stat, care şi-au demonstrat profesionalismul".

"Sunt sigur că decizia de a veni alături de UNPR va fi bine primită de toţi craiovenii. Voi pune umărul la consolidarea UNPR şi voi fi în prima linie în bătăliile electorale din 2012. Vă asigur că UNPR va fi surpriza plăcută a alegerilor din Craiova şi va pune multe probleme adversarilor. Am convingerea că alegerile de anul viitor vor fi câştigate tot de coaliţia aflată astăzi la guvernare, care a trebuit să aplice măsuri grele, dar juste şi absolut necesare pentru depăşirea crizei economice şi a salvat România de la colaps", se mai arată în declaraţia lui Solomon.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie 2010 a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10 martie 2010, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.

Antonie Solomon declara, în 9 aprilie 2011, că nu este văzut în PDL ca un "paria al partidului", întrucât după ce a ieşit din penitenciar a fost sunat de Traian Băsescu şi de Emil Boc, precizând că nu va mai pleca niciodată din formaţiunea democrat-liberală pentru că nu vrea să fie "javră".

"Voi rămâne în PDL pentru că am intrat în partid pentru preşedintele Traian Băsescu. Pot să spun că nu a fost o relaţie specială, însă una de simpatie. Voi rămâne în partid tot pentru Traian Băsescu (...) Nu o să plec niciodată din PDL, doar dacă mi se spune să plec acasă. (...) Nu vreau să fiu o javră politică. Javra înseamnă o maimuţă îmbrăcată în haine, care-şi dă cu parfum franţuzesc, se duce îşi ia un bilet urcă la PDL, coboară la prima staţie, îşi ia un alt bilet, se urcă la PSD şi tot aşa. Nu mai vreau să fiu. Am fost o dată", spunea Solomon.

Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, declara, în noiembrie 2010, imediat după realegerea sa la şefia filialei, că îl sprijină "cu toată tăria" pe Antonie Solomon pentru un nou mandat de primar al Craiovei.

În februarie 2011, Radu Berceanu declara că organizaţia judeţeană a PDL nu are o problemă în desemnarea unui candidat pentru Primăria Craiova, bazându-se pe Antonie Solomon sau pe unul dintre actualii viceprimari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici