Solyom: Neacordarea autorizaţiei de zbor a fost un gest curios şi inamical

Preşedintele ungar Solyom Laszlo a afirmat, sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă susţinută pe Vârful Nyerges, în judeţul Harghita, despre neacordarea, de către autorităţile române, a autorizaţiei de zbor, că este "un gest curios, inamical şi neprietenos".

17 afișări
Imaginea articolului Solyom: Neacordarea autorizaţiei de zbor a fost un gest curios şi inamical

Solyom: Neacordarea autorizaţiei de zbor a fost un gest curios şi inamical (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele ungar a declarat că nu a venit duminică la manifestările de pe Vârful Nyerges întrucât are obligaţii la Budapesta.

El a precizat că după ce i s-a retras autorizaţia de a veni cu avionul a decis să vină sâmbătă pentru că a promis acest lucru şi dorea să fie prezent la sfinţirea monumentului pe care l-a comandat.

Întrebat de jurnalişti cum comentează neacordarea autorizaţiei de zbor, Solyom a răspuns: "Consider că este un gest curios, inamical şi neprietenos".

El a spus că s-ar fi bucurat dacă Traian Băsescu ar fi mers la manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, cum s-a bucurat şi în 23 octombrie 2008, când au fost împreună la Miercurea Ciuc, la sărbătorirea Revoluţiei Maghiare pentru libertate.

Solyom a mai fost întebat ce părere are despre faptul că Traian Băsescu ar fi afirmat că vizita sa în România nu este oportună.

"Nu ştiu ca Traian Băsescu să fi făcut o astfel de afirmaţie, potrivit căreia nu ar fi fost bine să fiu în România. Acest lucru l-am aflat doar din presă", a spus Solyom.

Preşedintele ungar Solyom Laszlo a participat, sâmbătă după-amiază, pe Vârful Nyerges, în judeţul Harghita, la manifestări dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, în prezenţa a peste o mie de persoane.

Citeşte şi:

Preşedintele maghiar nu a primit autorizaţie de aterizare la Târgu Mureş

Preşedintele ungar a intrat în România cu maşina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici