Sorin Frunzăverde: Conflictul evocat de Elena Udrea nu există

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu a existat un conflict între el şi Elena Udrea şi că "responsabilul judeţean de la ISC Caraş-Severin" la care aceasta face referire nu a fost şi nu este membru al PDL.

452 afișări
Imaginea articolului Sorin Frunzăverde: Conflictul evocat de Elena Udrea nu există

Sorin Frunzăverde (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Conflictul evocat de doamna Udrea nu există. Responsabilul judeţean la care face referire, nici măcar director, nu a fost şi nu este membru al PDL. A gestionat această funcţie foarte mulţi ani sub diverse guvernări, ceea ce denotă profesionalism şi demiterea lui nu are nicio legătură cu afirmaţiile pe care eu le-am făcut despre anumiţi membri ai Guvernului, afirmaţii susţinute de mine de-a lungul ultimilor ani în forurile de partid şi motivate în egală măsură", a precizat Frunzăverde.

El a mai spus că "nu este vorba de dorinţa de a păstra un om politic într-o funcţie".

"Este evident că nu este vorba de dorinţa de a păstra un om politic în această funcţie, iar restul afirmaţiilor nu merită comentate", a adăugat Sorin Frunzăverde.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că prim-vicepreşedintele partidului Sorin Frunzăverde a intrat într-un conflict cu ea nemulţumit că l-a schimbat din funcţie pe directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) din Caraş-Severin.

Udrea a afirmat că a vrut să depolitizeze Inspectoratul de Stat în Construcţii, motiv pentru care l-a preluat la ministerul pe care îl conducea, argumentând că MDRT este autoritate în ceea ce priveşte construcţiile.

"Ca orice cetăţean care merge pe stradă, am constatat că lucrurile au scăpat de sub control în ceea ce priveşte construcţiile. Sunt foarte multe construcţii fără autorizaţie care ajung să atingă zece etaje fără probleme, deci nu le opreşte nimeni, ştim cu toţii că se cere şpagă la controalele care se fac pe parcursul edificării unei lucrări, de foarte multe ori există lipsă de interes din partea autorităţii de control...", a spus ea.

Liderul PDL a explicat că în ultimii 20 de ani fondul construit nu a mai respectat în realitate nicio regulă de urbanism, iar ea a încercat să evalueze dacă şi ISC a fost de vină şi a decis astfel reorganizarea lui.

Astfel, instituţia a fost regionalizată şi din 41 de directori judeţeni au mai rămas opt şefi regionali. "În momentul acela au apărut discuţiile, pentru că foarte mulţi dintre ei erau susţinuţi politic. Asta nu era nicio problemă, dacă omul era competent şi corect", a spus Udrea.

Ea nu a fost de acord ca printre cei opt directori regionali să mai existe vreunul dintre vechii şefi ai instituţiei şi a decis organizarea unui concurs pentru ocuparea posturilor.

"Ceea ce, cu siguranţă, i-a nemulţumit pe unii dintre colegii mei. O situaţie de genul acesta şi care a avut şi semnale publice, adică s-a şi văzut disputa, neînţelegerea dintre mine şi Frunzăverde la un anumit moment", a mai spus Udrea

Ea a explicat că la Caraş-Severin au fost anumite probleme, după ce ministerul a decis să demoleze construcţiile ilegale, iar inspectoratul de stat local nu a ajutat la acest demers.

"A reieşit că nu ne-au ajutat sau, de fapt, ne-am încurcat în urma acelor controale. Ca urmare am hotărât demiterea directorului ISC de acolo, un lucru care sigur l-a nemulţumit pe colegul meu Sorin Frunzăverde, iar ulterior, când a avut ocazia, desigur a ţinut să mă scoată dintre miniştrii performanţi din Guvern", a mai spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici