Şova: Dacă votul va fi lăsat liber la PSD, votez pentru proiectul privind Roşia Montană

Ministrul Dan Şova a declarat, joi, că în calitate de senator PSD ar vota pentru proiectul Roşia Montană dacă votul va fi lăsat "liber", la latitudinea parlamentarilor PSD, iar în caz contrar se va supune disciplinei de partid.

152 afișări
Imaginea articolului Şova: Dacă votul va fi lăsat liber la PSD, votez pentru proiectul privind Roşia Montană

Şova: Dacă votul va fi lăsat liber la PSD, votez pentru proiectul privind Roşia Montană (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Din punct de vedere al disciplinei parlamentare, dacă se ia o decizie politică, o să votăm cu toţii împotrivă, dacă aşa se hotărăşte. Dacă rămâne cu votul liber, fiecare să voteze cum vrea, eu votez da", a precizat Dan Şova într-o conferinţă de presă.

El a spus că proiectul Roşia Montană corespunde condiţiilor de mediu şi tuturor condiţiilor şi ar fi trebuit făcut.

"Cred că senatorul Şova spune da, ministrul Şova a contribuit la acest proiect şi va spune da", a adăugat Şova, răspunzând unei întrebări.

El a prezentat avantajele proiectului de lege privind Roşia Montană, arătând că în licenţa dată în 1997 nu exista nicio prevedere legată de conservarea patrimoniului naţional, conservarea comunităţii de la Roşia Montană, iar în lege sunt prevederi foarte clare referitoare la protejarea patrimoniului cultural şi la protecţia mediului.

Şova a mai spus că din lege este interzisă exploatarea altor metale rare în afară de aur şi argint şi că vor fi trei exploatări miniere la Roşia Montană, dar nu s-a dat posibilitatea investitorului să le exploateze pe toate cele trei zăcăminte deodată.

"S-a impus investitorului prin lege să rezvolve problemele de mediu rămase de la exploatările anterioare", a adăugat Şova, arătând că la toate acestea se adaugă creşterea redevenţei de la 2 sau 4% la 6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici