Sancţiunile din timpul stării de alertă. Orban organizează o şedinţă cu instituţiile statului, cu drept de control, la ora 19.00

  • Orban anunţă că România trece la stare de alertă maximă
  • Guvernul a adoptat, în şedinţa de Guvern de azi, o hotărâre privind instituirea stării de alertă în România
  • La ora 19.00, va avea loc o şedinţă cu toate instituţiile statului implicate
1222 afișări
Imaginea articolului Sancţiunile din timpul stării de alertă. Orban organizează o şedinţă cu instituţiile statului, cu drept de control, la ora 19.00

Stare de alertă maximă în România. Orban organizează o şedinţă cu instituţiile statului, la ora 19.00

Premierul Ludovic Orban a anunţat că, odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern privind instituirea stării de alertă, se trece la o „stare de alertă maximă”. La ora 19.00 va fi organizată o şedinţă cu instituţiile statului care au atribuţii în gestionarea crizei, a mai spus premierul.

„Trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă. În această după-amiază, la ora 19.00, am convocat toate instituţiil statului, cu drept de control, pentru a pune la punct un plan amănunţit de asigurare a respectării măsurilor cuprinse în starea de alertă”, a spus Ludovic Orban.
 
Orban a transmis că ministerele care au atribuţii în stara de alertă vor trebui să emită acte normative pentru a stabili reguli de desfăşurare a activităţilor.
 
„Toate ministerele care au atribuţii în starea de alertă trebuie să emită actele normative, în baza legii şi a HG, pentru a stabili toate regulile de desfăşurare a transportului public, a activităţii în instituţii, în spaţiile comerciale, de desfăşurare a activităţii la centrele de îngrijire personală”, a mai declarat acesta. 
 
În această dimineaţă, a fost convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi Guvernul, pentru a urma procedurile legale în vederea instituirii stării de alertă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici