Starea de urgenţă ar putea fi reintrodusă. Iohannis: Unii au înţeles greşit relaxarea

  • Odată cu dinalizarea stării de urgenţă, românii au putut să iasă fără declaraţie, în localitate
  • În ultimele zile, parcurile au fost aglomerate, s-au format cozi de maşini, iar un club şi-a reluat activitatea
  • Iohannis ameninţă că va institui din nou stare de urgenţă: Vedem tot felul de iresponsabili
44886 afișări
Imaginea articolului Starea de urgenţă ar putea fi reintrodusă. Iohannis: Unii au înţeles greşit relaxarea

Starea de urgenţă ar putea fi reintrodusă. Iohannis: Unii au înţeles greşit relaxarea

Odată cu relaxarea restricţiilor de circulaţie, ai putut ieşi din casă, în localitate, fără să mai dai vreo explicaţie autorităţilor. Klaus Iohannis te ameninţă, însă, că nu va ezita să instituite, din nou, starea de urgenţă pe teritoriul ţării noastre, dacă vei continua să nu respecţi regulile. 

Klaus Iohannis: Unii au înţeles complet greşit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Măsurile luate pe parcursul stării de urgenţă şi-au dovedit eficienţa. Cred că nimeni nu îşi mai doreşte să reintrăm în starea de urgenţă, dar vom fi obligaţi să luăm din nou această decizie, în situaţia în care ritmul de infectare şi presiunea pe spitale vor creşte semnificativ.

Şeful statului te avertizează că pericolul nu a trecut şi că există riscul unui nou val de infectări, dacă nu eşti responsabil.

"Din nefericire, au fost în aceste zile şi exemple de comportamente în totală contradicţie cu normele sanitrare pe care trebuie să le respectăm cu toţii. Dragi, români, virusul este încă printre noi. În acest moment trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi contant încălcate, ne înreptăm cu siguranţă spre un scenariu în care vom avea noi focare şi un nou val de îmbolnăviri. Măsurile luate pe parcursul stării de urgenţă şi-au dovedit eficienţa. Cred că nimeni nu îşi mai doreşte să reintrăm în starea de urgenţă, dar vom fi obligaţi să luăm din nou această decizie, în situaţia în care ritmul de infectare şi presiunea pe spitale vor creşte semnificativ. Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări şi propagă tot soiul de teorii ale conspiraţiei, cu scopul de a cultiva neîncrederwa în rândul cetăţenilor", a declarat Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici