Stelian Stoian a primit avizul comisiilor de politică externă pentru postul de ambsador la NATO

Stelian Stoian, fost ambasador la Consiliul Europei, a primit avizul comisiilor parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă NATO.

274 afișări
Imaginea articolului Stelian Stoian a primit avizul comisiilor de politică externă pentru postul de ambsador la NATO

Stelian Stoian a primit avizul comisiilor de politică externă pentru postul de ambsador la NATO (Imagine: Mediafax Foto)

Stelian Stoian îi va urma în acest post lui Sorin Ducaru, în prezent asistent al secretarului general NATO.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, în 4 octombrie, decretul privind rechemarea lui Stelian Stoian din calitatea de ambasador la Consiliul Europei de la Strasbourg.

De asemenea, în 9 septembrie, preşedintele Băsescu a semnat rechemarea lui Sorin Ducaru din calitatea de ambasador, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă NATO, dat fiind că diplomatul a fost desemnat asistent al secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente.

Stelian Stoian (48 de ani) a fost numit şef al Misiunii Permanente a României pe lângă Consiliul Europei de la Strasbourg în noiembrie 2006. Diplomat de carieră, Stoian a mai activat la Ambasada României de la Washington, ca prim colaborator, în perioada aprilie 2004 - iulie 2001. Anterior, din 1996 până în 2000 a fost la Misiunea Permanentă a României la Naţiunile Unite, de la New York.

În 2012, el a fost premiat de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean, pentru activitatea desfăşurată pe parcursul anului trecut. În 2003, Stelian Stoian a fost decorat de preşedintele României cu "Ordinul Naţional de Merit" în rang de Cavaler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici