Steven Ausnit: România este cunoscută în străinătate pentru politica coruptă

România este cunoscută în străinătate pentru politica coruptă, dar este o democraţie care funcţionează, unde alegerile şi presa sunt libere, a declarat Steven Ausnit, fiul fostului mare industriaş din perioada interbelică Max Auschnitt.

599 afișări
Imaginea articolului Steven Ausnit: România este cunoscută în străinătate pentru politica coruptă

Steven Ausnit: România este cunoscută în străinătate pentru politica coruptă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"România este cunoscută în afara ţării pentru politica coruptă. Acesta este un renume prost", a spus Ausnit , la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV.

El a afirat că speră, însă, că România "se va duce îninte puţin câte puţin", dar acesta este un proces de durată.

"În România, măcar, alegerile sunt libere, este o şmecherie aici, acolo, dar nu ca în Rusia. Presa este liberă complet, este o democraţie care funcţionează, dar este cam necunoscută în afara Europei", a afirmat el.

Steven Ausnit, în vârstă de 88 de ani, a părăsit România în anul 1939 şi trăieşte în SUA, unde a dezvoltat şi vândut ulterior o afacere în domeniul ambalajelor.

Supranumit "Regele de Fier", Max Auschnitt s-a născut la Galaţi în 1888, a absolvit Academia de înalte studii comerciale şi de export din Viena, a fost preşedinte al Asociaţiei generale de Industrie din Banat, vicepreşedinte Uniunii Generale a Industriaşilor din România şi senator al Camerei de Comerţ şi Industrie din Galaţi.

Auschnitt a creat Uzinele Metalurgice Titan-Nădrag-Călan şi a condus Uzinele şi Domeniile Reşiţa (UDR), companie care avea înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial cea mai mare cifrã de faceri din România şi cei mai mulţi angajaţi.

Max Auschnitt a făcut parte din conducerea unor numeroase companii străine din Viena, Monaco şi firme româneşti, precum Societatea Română de Telefoane şi Banca Chrissoveloni.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a rămas în străinătate, retrăgându-se în final în Statele Unite, unde a murit în 1959. Toate proprietăţile sale au fost confiscate de guvernul comunist în 1948.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici