Stolojan: Antonescu fie minte, fie e neinformat când spune că l-am promovat pe Tokes în PE

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan susţine că liderul PNL Crin Antonescu "fie minte, fie e superficial", atunci când spune că, alături de Marian Jean Marinescu şi Monica Macovei, el ar fi contribuit la promovarea lui Laszlo Tokes în Parlamentul European.

160 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Antonescu fie minte, fie e neinformat când spune că l-am promovat pe Tokes în PE

Theodor Stolojan (Imagine: Liviu Chirică / Mediafax Foto)

"Domnul Antonescu, preşedintele PNL, a afirmat public că europarlamentarii Stolojan, Marinescu şi Macovei au contribuit la promovarea domnului Laszlo Tokes în Parlamentul European. Ca de obicei, Antonescu fie minte, fie este neinformat şi superficial", a precizat Theodor Stolojan, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Stolojan precizează că László Tőkés a ajuns vicepreşedinte al Parlamentului European, la propunerea europarlamentarilor din partea partidului FIDESZ din Ungaria, în urma retragerii lui Pál Schmitt din funcţia de vicepreşedinte.

"Prin urmare, nu europarlamentarii români, membri ai PDL, l-au propus şi promovat pe domnul Tokes în funcţia de vicepreşedinte", susţine Stolojan în comunicat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, marţi, despre declaraţiile europarlamentarului Laszlo Tokes, el răspunzând că este vorba drept un gest "scandalos şi alarmant" şi că întrebarea trebuie adresată lui Traian Băsescu, Monica Macovei, Emil Boc şi celor din PE care l-au promovat.

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţia europarlamentarului Laszlo Tokes din Parlamentul European despre Ţintul Secuiesc şi Crimeea.

"Este scandalos şi este alarmant. Cred că este o întrebare foarte bună pe care să i-o puneţi domnului preşedinte Băsescu, domnului fost preşedintele PDL Emil Boc, domnului Stolojan, domnului Marian Jean Marinescu, doamnei Macovei, celor care în PE au cauţionat susţinerea pe familie politică şi chiar promovarea domnului Tokes", a declarat liderul PNL.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, luni, în PE, că secuii din Ţinutul Secuiesc sunt pe cale să devină minoritari pe propriul teritoriu, aşa cum s-a întâmplat cu tătarii în Peninsula Crimeea şi a cerut ajutor UE pentru obţinerea autonomiei.

Laszlo Tokes a precizat că la Târgu-Mureş a avut loc, luni, o manifestaţie a minorităţii maghiare "împotriva politicii de asimilare a Guvernului român". Secuii din Ţinutul Secuiesc "sunt pe cale, precum tătarii din Peninsula Crimeea, să devină o minoritate pe propriul teritoriu", a mai spus Tokes, care a cerut Parlamentului European şi celorlalte instituţii europene să-i ajute pe secui să obţină autonomia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici