Stolojan: BPN discută luni strategia în cazul Ridzi, imaginea PDL e deja afectată

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa BPN de luni se va face o analiză a impactului cazului Ridzi, precizând că imaginea PDL a fost deja afectată şi că nu ştie ce ar mai rezolva demisia ministrului în acest moment.

17 afișări
Imaginea articolului Stolojan: BPN discută luni strategia în cazul Ridzi, imaginea PDL e deja afectată

Stolojan: BPN discută luni strategia în cazul Ridzi, imaginea PDL e deja afectată (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Theodor Stolojan a precizat că în Biroul Permanent Naţional nu a avut loc o discuţie privind impactul negativ al scandalului în care este implicat ministrul Monica Iacob Ridzi, acest lucru urmând a fi analizat în şedinţa conducerii, de luni.

Stolojan a spus că, în cazul Monicăi Iacob Ridzi, sunt mai multe planuri ale problemei, pentrucă una este ancheta DNA, verdictul legat de legalitatea, de corupţia sau necorupţia de la Ministerul Tineretului şi alta este problema de imagine.

"În acest caz, nu mai contează ce verdict va da DNA. La momentul actual, avem o problemă de imagine, privind suspiciunea cheltuirii banului public şi va trebui să găsim o soluţie pentru a rezolva această problemă", a spus prim-vicepreşedintele PDL.

El a ţinut să precizeze că "problema există" şi este necesară o dezbatere în partid, o discuţie în BPN, pentru a vedea cum se poate rezolva.

"Din câte îmi dau seama, este primul caz de asemenea amploare cu care ne confruntăm în PDL", a mai arătat Stolojan, menţionând că România are deja o problemă legată de cheltuirea banului public, în timp ce, în alte ţări, se iau măsuri de austeritate, iar la noi se vorbeşte despre suspiciuni privind cheltuirea acestor bani.

Întrebat dacă Monica Iacob Ridzi trebuia să îşi dea demisia din funcţia de ministru, Stolojan a spus: "În mod normal, această decizie trebuie luată rapid, acum suntem în situaţia în care deja are loc o anchetă a DNA. Pentru PDL, imaginea a fost deja afectată, că îşi să demisia sau nu, asta e altă discuţie. Nu ştiu la ce ar mai ajuta".

El a afirmat că singurul lucru care ar ajuta partidul în acest moment ar fi ca DNA să încheie această anchetă preliminară cât mai repede, şi, în funcţie de concluzia anchetei, fie că este a DNA sau a comisiei parlamentare, partidul să facă o strategie de rezolvare a acestui deficit de imagine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici