Stolojan: Cineva a informat-o greşit pe EBA

Eurodeputatul Theodor Stolojan, prim-vicepreşedinte PDL a declarat, pentru MEDIAFAX, că este de părere că "cineva" a informat-o greşit pe Elena Băsescu că Andreea Vass s-ar afla în spatele scrisorii eurodeputatului ungur Surjan Laszlo despre admiterea fiicei şefului statului în grupul PPE din PE.

149 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Cineva a informat-o greşit pe EBA

Stolojan: Cineva a informat-o greşit pe EBA (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Contactat de MEDIAFAX, europarlamentarul Theodor Stolojan, prim-vicepreşedinte al PDL, a cărei consilieră a fost Vass, a declarat că este vorba despre o informare eronată la adresa Elenei Băsescu. Stolojan a spus că o cunoaşte pe Vass şi că aceasta este genul de om care dacă are ceva de spus cuiva, o face "direct, în faţă, fără intermediari".

"Cred că cineva a informat-o greşit pe EBA", a spus Stolojan.

El a spus că îl cunoaşte pe Surjan, fiind colegi în Comisia Buget a PE, şi că nu înţelege ce l-a determinat pe acesta să scrie respectivul mail.

Stolojan a spus că membrii grupului popular din PE îşi vor alege, marţi, conducerea şi că este convins că Elena Băsescu va intra în grupul popular din Legislativul UE.

"Nu are nicio şansă demersul lui Surjan. Dacă scrisoarea eurodeputatului ungur va avea un ecou în grup, nedorit, s-ar putea ajunge la vot, şi iarăşi nu are sorţi de izbândă", a spus Stolojan.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al grupului popular din PE, Antoine Ripoll, nu a dorit să facă niciun comentariu în ceea ce priveşte scrisoarea europarlamentarului ungar ajunsă în presă.

El a precizat însă, răspunzând unei întrebări, că nu au fost trimise şi alte scrisori sau mesaje referitoare la candidatura Elenei Băsescu.

"Mâine dimineaţă (marţi, nr.) se vor dezbate candidaturile, cererile de adeziune. Reuniunea constitutivă a grupului va avea loc marţi după-amiază. Fiecare membru al grupului trebuie acceptat, ceea ce se face printr-un vot cu majoritate simplă în cadrul grupului", a spus Ripoll.

La rândul său, europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a declarat că această scrisoare nu trebuie luată în considerare.

"Pur şi simplu nu avem de ce să zicem nimic pentru că am acordat prea multă atenţie", a spus Marinescu.

Un mail al eurodeputatului ungar Surjan Laszlo în care acesta pune sub semnul întrebării admiterea Elenei Băsescu în grupul PPE din PE provoacă o dispută între fiica şefului statului şi fosta consilieră a lui Theodor Stolojan, Andreea Vas, cu o zi înaintea acceptării candidaturilor şi adeziunilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici