Stolojan consideră neîntemeiate declaraţiile lui Severin privind preşedinţia Comisiei LIBE

Theodor Stolojan a apreciat drept neîntemeiate declaraţiile făcute de Adrian Severin legat de atribuirea preşedinţiei Comisiei LIBE, explicând că Grupul PPE va deţine preşedinţiile a nouă Comisii parlamentare din 20 + 2 comisii plus subcomisii, iar în celelalte va avea vicepreşedinţi.

32 afișări
Imaginea articolului Stolojan consideră neîntemeiate declaraţiile lui Severin privind preşedinţia Comisiei LIBE

Europarlamentarul Theodor Stolojan (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"În urma distribuirii preşedinţiilor de Comisii parlamentare potrivit sistemului matematic D'Hondt şi discuţiilor cu celelalte grupuri politice, grupul PPE a obţinut cu succes preşedinţiile Comisiilor pentru Afaceri Externe, Bugete şi Dezvoltare Regională, considerate comisii-cheie pentru grupul nostru", apreciază Theodor Stolojan, citat într-un comunicat difuzat de Biroul de presă al PDL.

"Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne s-a aflat printre priorităţile celor trei grupuri politice care au negociat, însă a fost distribuită în final Grupului Socialist", a mai spus el.

"Subliniez că, potrivit sistemului D'Hondt, în funcţie de dimensiunea grupurilor politice, acestora li se acordă preşedinţia uneia sau mai multor Comisii parlamentare, într-o anumită ordine. Grupul PPE va deţine preşedinţiile a nouă Comisii parlamentare din 20 + 2 comisii plus subcomisii, iar în comisiile unde nu avem preşedinţi vom avea vicepreşedinţi din partea grupului. În consecinţă, declaraţiile domnului Severin legate de atribuirea preşedinţiei Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne nu au temei", precizează şeful delegaţiei României în grupul PPE, Theodor Stolojan.

Adrian Severin a anunţat, joi, câştigarea de către grupul socialiştilor din PE a Comisiei pentru libertăţi şi afaceri interne, apreciind că această comisie a fost dată "cu bucurie" socialiştilor, deoarece popularii nu au vrut ca Monica Macovei să ajungă la conducerea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici