Stolojan: Există riscul ca la europarlamentare să vină la vot numai activiştii

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat că interesul cetăţenilor pentru alegerile europene este foarte scăzut, astfel că există riscul de a se prezenta la alegerile europarlamentare "numai activiştii".

110 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Există riscul ca la europarlamentare să vină la vot numai activiştii

Stolojan: Există riscul ca la europarlamentare să vină la vot numai activiştii (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Vreau să atrag atenţia asupra pericolului care există în România ca oamenii să nu se prezinte la vot, să se prezinte, ca să spunem aşa, numai activiştii, oamenii care sunt foarte legaţi de un partid şi să ne trezim în Partidul European, din nou, cu parlamentari români care sunt mână moartă complet", a declarat Stolojan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Acesta a dat exemplul celor trei eurodeputaţi PRM care, neaparţinând unei familii politice europene, "au fost zero în Parlamentul European".

"Nu au putut niciodată să-şi susţină o poziţie, să promoveze un proiect legislativ, practic, au fost zero în Parlamentul European. Văd acum că, din nou, partidul acesta al domnului Diaconescu doreşte să participe la alegerile pentru Parlamentul European. Ca să facă ce? Ei nu fac parte din nicio familie politică. Sunt multe alte partiduleţe în România care nu fac parte, de exemplu, din Partidul Popular European, din care PDL face parte. E partidul doamnei Angela Merkel, partidul primului ministru din Polonia, partidul primului ministru din Spania. Avem partide în România care vor participa la alegerile europarlamentare şi care vor însemna mâini moarte în Parlamentul European", a mai spus Stolojan.

El a precizat că rolul alegerilor din 25 mai este "foarte mare", deoarece rolul Parlamentului European este foarte mare, fiind principala instituţie care va dirija politica europeană în următorii ani.

Theodor Stolojan, în calitate de europarlamentar, a participat, vineri, la Sibiu, la o dezbatere pe tema alegerilor pentru Parlamentul European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici