Stolojan: Guvernarea PDL va închide dosarele de restituire a proprietăţilor

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, că guvernarea democrat-liberală va închide toate dosarele de restituire a proprietăţilor, va reduce acciza la motorina pentru lucrările din agricultură şi va dubla suprafeţele amenajate pentru irigaţii.

18 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Guvernarea PDL va închide dosarele de restituire a proprietăţilor

Stolojan: Guvernarea PDL va închide dosarele de restituire a proprietăţilor (Imagine: Mediafax Foto)

Candidatul PDL la funcţia de premier, Theodor Stolojan, a prezentat, într-o conferinţă de presă, priorităţile democrat-liberalilor în domeniul agriculturii.

El a precizat că, în primii doi 2 ani de mandat, guvernarea PDL va închide dosarele "care zac prin primării", referitoare la restituirea proprietăţilor.

Stolojan a spus că guvernarea PDL va susţine de la bugetul de stat cheltuielile de măsurare a celor aproximativ 4 milioane de parcele de pământ şi de înregistrare a lor în cadastru.

Liderul PDL a mai spus că democrat-liberalii vor reduce acciza la motorina pentru lucrările din agricultură la 21 de euro, cifră care reprezintă nivelul minim din UE.

El a arătat că PDL se angajează să dubleze suprafeţele amenajate pentru irigaţii şi să accelereze folosirea fondurilor comunitare pentru dezvoltare rurală. "România, în loc să fie ţară net exportatoare de produse agricole, este net importatoare, plătind o factură de 2 miliarde de euro pe an", a acuzat Stolojan.

El a susţinut că premierul Călin Popescu Tăriceanu este preocupat să dea "pomeni electorale" şi nu de susţinerea în Parlament a proiectului bugetului de stat pentru anul 2009. Stolojan a spus că, în aceste condiţii, fermierii români nu ştiu care sunt măsurile economice care îi vizează în următorul an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici