Stolojan nu crede că Elena Băsescu va influenţa scorul electoral al PDL pentru PE

Candidatul PDL la alegerile europarlamentare Theodor Stolojan nu crede că fiica preşedintelui Elena Băsescu va influenţa, prin candidatura sa la Parlamentul European, scorul electoral al PDL, pentru că aceasta are un electorat diferit de al partidului, format în special din tineri.

14 afișări
Imaginea articolului Stolojan nu crede că Elena Băsescu va influenţa scorul electoral al PDL pentru PE

Stolojan nu crede că Elena Băsescu va influenţa scorul electoral al PDL pentru PE (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti, la Arad, dacă Elena Băsescu va influenţa prin candidatura sa scorul electoral al PDL, Stolojan a răspuns negativ şi a spus că nu împărtăşeşte părerea colegului său de partid, Cezar Preda, potrivit căruia PDL va câştiga la mică distanţă de PSD din cauza candidaturii Elenei Băsescu.

"Nu ştiu în ce context a declarat Cezar Preda acest lucru, dar eu cred că vom câştiga cu patru sau cinci puncte peste PSD (...) Din ce mi-au spus experţii în sondaje, electoratul Elenei Băsescu este diferit de electoratul PDL şi este format în special din tineri din anumite segmente sociale", a declarat Stolojan.

El a spus că şi sondajele comandate de PDL arată un avantaj al partidului faţă de PSD cu patru-cinci puncte şi că el are încredere în firma care a făcut sondajele pentru că "de ani de zile au prevăzut cu exactitate ce se va întâmpla la alegeri".

Vicepreşedintele democrat liberal Cezar Preda declara, vineri, la Buzău, că PDL va câştiga alegerile europarlamentare, însă la mică distanţă de PSD, din cauza Elenei Băsescu, care a decis să candideze ca independent.

"Eu sunt ferm convins că PDL va câştiga alegerile europarlamentare. Nu va fi o diferenţă mai mare de unu - două procente de PSD, pentru că avem şi chestiunea cu plecarea lui EBA. PDL şi PSD vor fi însă acolo", spunea Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici