Stolojan: Numele secretarilor de stat, verificate la anumite instituţii

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că numirea secretarilor şi subsecretarilor de stat nu constă doar în propunerea unor nume, ci şi în verificarea acestora de către "anumite instituţii", acest proces urmând să se încheie în următoarele zile.

33 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Numele secretarilor de stat, verificate la anumite instituţii

Stolojan: Numele secretarilor de stat, verificate la anumite instituţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Numirile se pot termina în maxim 2-4 săptămâni, la nivelul judeţelor. La nivelul secretarilor, subsecretarilor de stat, preşedinţilor de agenţi, procesul este aproape încheiat", a anunţat Theodor Stolojan.

Liderul PDL a dezvăluit că procesul de numire în funcţii a secretarilor şi subsecretarilor de stat nu constă doar în faptul că "preşedintele de partid îi prezintă premierului o listă şi spune: «Ăştia sunt oamenii»".

"Lista respectivă este trimisă spre verificare la o serie de autorităţi ale statului, care îşi spun un punct de vedere. Este un anumit interval de timp. Dar în zilele care urmează, acest proces va fi încheiat la nivel central", a precizat Stolojan.

El a mai anunţat că diferendele din judeţele în care PDL şi PSD nu se înţeleg asupra împărţirii funcţiilor locale se vor rezolva de către "un grup" format la nivel central, din reprezentanţii celor două formaţiuni.

Stolojan a estimat că împărţirea funcţiilor locale se va finaliza în 2-3 săptămâni.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, în deschiderea întâlnirii conducerii partidului cu miniştrii formaţiunii, că în linii mari, numirile pe posturi sunt finalizate, exprimându-şi speranţa ca şi ultimele numiri de secretari de stat din partea PSD să fie încheiate în maxim 48 de ore.

Citeşte şi:

Geoană: În linii mari, numirile pe posturi sunt finalizate

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici