Stolojan: Premierul trebuie să fie în continuare şi preşedintele partidului

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan consideră că persoana care deţine funcţia de premier trebuie să fie în continuare şi preşedintele formaţiunii liberal-democrate, pentru a media tensiunile care apar în partid.

20 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Premierul trebuie să fie în continuare şi preşedintele partidului

Stolojan: Premierul trebuie să fie în continuare şi preşedintele partidului (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Ideea de a avea prim-ministru pe altcineva decât preşedintele partidului care se află la putere sau care formează majoritatea într-o coaliţie nu rezistă. Imaginaţi-vă ce-ar fi însemnat dacă prim-ministru era altcineva decât preşedintele PDL. Ar fi însemnat tensiuni mult mai mari în coaliţie şi în PDL", a declarat Stolojan, joi seară, la Realitatea TV.

Theodor Stolojan a apreciat că Emil Boc a fost "un factor de echilibru" atât în partid, cât şi în Guvern.

Prim-vicepreşedintele PDL a susţinut că preşedintele partidului ar trebui să fie şi în continuare persoana care să-şi asume conducerea Cabinetului, pentru a putea să medieze tensiunile care apar în interiorul partidului. "Imaginaţi-vă un partid care ştie că primul-ministru nu este preşedintele partidului", a adăugat Stolojan.

Întrebat despre posibilitatea ca Emil Boc să nu mai fie prim-ministru, Theodor Stolojan a răspuns: "N-o să murim din cauza asta".

Pe de altă parte, Stolojan a precizat că el nu va candida la nicio funcţie în partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici