Stolojan:PSD şi PDL ştiu că România are nevoie de o finanţare externă

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, înaintea şedinţei coaliţie de guvernare, care are loc la Senat, că atât PSD cât şi PDL "ştiu foarte bine că România are nevoie de o finanţare externă", alegerea fiind cunoscută de mult.

17 afișări
Imaginea articolului Stolojan:PSD şi PDL ştiu că România are nevoie de o finanţare externă

Stolojan:PSD şi PDL ştiu că România are nevoie de o finanţare externă (Imagine: Mediafax Foto)

Theodor Stolojan a declarat că "România are în acest moment două opţiuni în faţă, prima de a nu lua nicio finanţare externă şi de a reduce masiv consumul productiv şi neproductiv, neputând finanţa deficitul de cont curent mare, sau de a lua o finanaţare externă şi a câştiga timp, pentru a face reformele structurale necesare".

Referitor la declaraţiile liderului PSD, Mircea Geoană, care a criticat, într-un interviu, faptul că o discuţie atât de importantă precum cea privind un eventual acord cu FMI se face "pe şest", astfel că situaţia "sună aşa, a guvernare pe furiş", Stolojan a răspuns: "Nu este adevărat. Noi mergem acum la coaliţie şi PSD şi PDL ştiu foarte bine că România are nevoie de finanţare externă".

El a precizat că volumul investiţiilor străine directe se va reduce probabil la jumătate, în acest an, faţă de 2008.

"Deci, alegerea este cunoscută de mult. Vrem o ajustare bruscă, cum s-a făcut în 1997-2000, când cursul leu-dolar a trecut de la 4 mii de lei la 8 mii de lei şi apoi la 16 mii de lei dolarul? Asta este varianta, dacă nu se recurge la o finanţare externă", a mai explicat Theodor Stolojan.

Liderul PSD Mircea Geoană critică, într-un interviu pentru cotidianul Gândul, faptul că o discuţie atât de importantă precum cea privind un eventual acord cu FMI se face "pe şest", astfel că situaţia "sună aşa, a guvernare pe furiş" şi apreciază că împrumutul extern nu e problema şefului statului.

Citeşte şi:

„Guvernarea pe furiş“, răspunsul lui Geoană la discursul aliatului Băsescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici